Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Arius 

všetky recenzie používateľa

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

st.verka 

všetky recenzie používateľa

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Perfektně vytvořená mezní situace, která umožňuje bezmála dvě hodiny balancovat mezi základními etickými imperativy. Člověk je zcela vtažen do děje, nemůže se ubránit otázkám: a jak bych se teď zachoval já? Navíc při každém zvratu v postojích všech protagonistů musí uznat: ano, ten člověk jedná logicky, pochopitelně, akceptovatelně. Opravdu zážitek. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama