Reklama

Reklama

Poprava

  • Česko Poprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis (Joaquin Phoenix), Sheriff (Vince Vaughn) a Tony (David Conrad) sú priatelia, ktorí spoločne trávia svoje prázdniny v Malajzii. Nikto z nich netuší, ako veľmi tento výlet zmení ich životy. Prázdniny sa končia, a tak Sheriff s Tonym odchádzajú späť do Ameriky. Lewis sa do Malajzie zamiloval a zostáva tu žiť. Toto rozhodnutie sa mu však stane osudným. Miestna polície totiž pri hľadaní ukradnutého bicykla nachádza v dome, kde všetci traja bývali, veľké množstvo hašiša. Lewisa uväznia a následne odsúdia na trest smrti. Až keď najvyšší súd odmietne jeho žiadosť o milosť, Lewis prezradí právničke Beth (Anne Hecheová), že do jeho prehrešku sú zapletení i jeho dvaja priatelia, ktorí by mu mohli pomôcť. Po dvoch rokoch sa Sheriff a Tony dozvedia krutú pravdu. Mladíkom zostáva osem dní na to, aby sa rozhodli, či vezmú časť viny na seba a zachránia tak život svojmu kamarátovi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Kvalitna drama, ktora sa oproti ostatnym filmom s touto tematikou vyhyba beznym klise. Zhruba od polovice filmu zacne divak tusit ako to skonci, ale v zavere nam tvorcovia pripravia este jedno necakane prekvapenie. Akurat milostna linia mi zo zaciatku nesedela, lebo posobila dost prvoplanovo, ale nakoniec som ju akceptoval a vsetko do seba perfektne zaklaplo. Vyzdvihnut musim este herecke vykony Vaughna a Phoenixa. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Znepokojivé drama o příliš velkém trestu za ne až tak velký zločin (tím nechci nijak ospravedlňovat užívání a pašování drog). Průměrný scénář i režie, zato výborný námět a herecké výkony ústředního tria. Dobrý film, který vás donutí zamyslet se, jak byste se zachovali vy v podobném případě – a to není málo. 70 % ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Záver tohto filmu je pekne silná káva! Rozbeh v Malajzii (podľa tituliek to bolo Thajsko:) je pohodový, keď si traja hrdinovia užívajú slnko, more, hašiš a pekné thajky (pardón, Malajky:), potom nasleduje zdĺhavejšia časť presviedčania v Amerike... a na koniec príde krásny, romantický, depresivný, šokujúci, no proste úžasný záver, v ktorom vyniká mimoriadny herecký výkon Joaquina Phoenixa (ale aj Vaughn s Heche sú výborní). Nebyť pár detailov, tak je to za 5*. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi vyrazil dech, čekala jsem takovou tu limonádičku o tom, jak dostat z vězení neviného a ono se to nekonalo. Poprava sice není pokusem o přiblížení reality Malajského soudního a vězeňského systému (o něm se dovídáme jen okrajově), ale pár naturalistických scén diváka nemine. Tohle dílko je o lidech, o dilematu viny či neviny, o odpovědnosti za své činy a o přijmutí trestu (byť neúnosně vysokého a pro evropana nebo američana naprosto nepochopitelného). Navíc mile překvapí herecká snažící se sestava. Po stránce filmařské film není nijak oslňující, režie je umírněná, střih nenásilný, hudba nenápadná. Děj je přimočarý, má i pár klišoidních momentíků, ale ty tolik nebolí. Ale o tom to přece není, Poprava je emotivní film, který ve vás alespoň něco zanechá. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama