Reklama

Reklama

Veľmi nebezpečné známosti

  • Česko Velmi nebezpečné známosti (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rukami Sebastiana Valmonta (Ryan Phillippe) už prešlo nejedno dievča New Yorku, a tak sa už trochu nudí. Jeho nevlastná sestra Kathryn Merteuilová (Sarah Michelle Gellar) sa chce zase pomstiť Courtovi Reynoldsovi (Charlie O'Connell), ktorý ju odmietol kvôli nevinnej Cecile Caldwellovej (Selma Blair). Kathryn teda vyzve Sebastiana, aby Cecile poškvrnil a posunul ju Courtovi ako „poškodený tovar“. Sebastian túto úlohu považuje za príliš jednoduchú, no napokon pristane. Za väčšiu výzvu považuje stávku, že dostane Annette Hargroveovú (Reese Witherspoon), ktorá práve uverejnila článok v školskom časopise o tom, že chce ostať nepoškvrnená, až kým sa nevydá. Ak stávku vyhrá Kathryn, dostane Sebastianov milovaný Jaguar - ak ju však vyhrá on, dostane ľadovú kráľovnú Kathryn... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (711)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V rámci teenagerského filmu dobre fungujúca dráma na motívy známeho románu. Istý Kumble vedel, čo teen publikum očakáva od podobného filmu a podarilo sa mu dodať v medziach žánru svojim postavám psychologickú vernosť . Všetci herci sú (zase v rámci žánru) presvedčiví a uveriteľní a tej cene MTV za najlepší bozk roka sa nečudujem. Raz to ale úplne stačilo, bol som vtedy vekom tesne za cieľovou skupinou. ()

Reklama

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekla, čekala sem něco mnohem lepšího, emotivnějšího, zralejšího a hlavně víc promyšlenějšího. Ale tohle byla jen splácanina keců od začátku do konce... Škoda jen, že to hezčí, upřímnější a dojemnější přišlo až po půlce filmu, kde to začalo být zajímavější mezi Sebastianem a Anette. Jediné, co mi na tom přišlo přirozené byl výkon Reese Witherspoon, která jediná stála za něco. Že Sarah Michelle Gellar je opravdu trapná, mě jen utvrdilo tady, že neumí vůbec hrát a působí fakt lacině. Celý film je jen hodně slabým odvarem Nebezpečných známostí a všem těm ,,intrikám" se dá jen těžko věřit. Konec celkem ušel, ale jako celkový dojem nic moc... ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Sex, drogy, intrigy, mladost, nerozvaznost, tragedie... Ale nakoniec zvitazi laska a navyse, takych sympatickych hercov, ako su Ryan a Reese. Skoda, ze im to v sukromi nevydrzalo, tak velmi som im to priala. Tento film je pre mna velmi sentimentalna zalezitost a soundtrack je to najlepsie, co sa na hudobnej scene objavilo :) Vyborny vyborny filmik, nie len pre mladych a nie len o mladych. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (32)

  • V čase 53:01 je v odrazu čelního skla Jaguáru možné vidět rameno držící kameru. (imagoo)

Súvisiace novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Reklama

Reklama