Reklama

Reklama

VOD (1)

Naina Kapur žije v Bronxe, v New Yorku, spolu s matkou Jennifer, bratom Shivom, adoptívnou sestrou Giou a otcovou matkou Lajoji. Tri roky po samovražde otca je rodina pred finančným krachom. Na bode mrazu sú aj rodinné vzťahy, pretože Nainina matka je katolíčka matka jej otca vyznáva hinduizmus. Dve vierovyznania v jednej rodine sú v neposlednom rade dôvodom samovraždy Naininho otca. O tom však vie iba Jennifer.
Naina nepozná diskotéky a zábavu, miesto toho zabraňuje vojnám medzi mamou a babičkou. Jej jediní priatelia sú susedka Jasminda Kapoor a Rohit Patel, syn bohatej indickej gujaratovskej rodiny, ktorá vlastní obchodné domy po celej USA. Naina ho spoznala na vysokoškolskom kurze, ktorý obaja navštevujú.
V Najninom susedstve býva aj strýko Chadda, dobrosrdečný sused, ktorý je už roky zamilovaný do Nainynej babičky Lajoji. Na návštevu k nemu príde jeho mladšia sestra so svojím charizmatickým synom Amanom Mathurom, ktorý miluje život. Aman Mathur prichádza do New Yorku na návštevu k strýkovi so svojím malým tajomstvom, čo ho zasadzuje do úlohy záhadného muža.
Aman si všetkých získa svojím šarmom. Spriatelí sa s Nainou a Rohitom, ktorých naučí prežívať život naplno až do konca. On sám je rozhodnutý hrať úlohu anjela, a to aj na úkor vlastného šťastia. (ThERoMAiO)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Príprave venovali tvorcovia veľkú pozornosť. Scenárista Karan Johar strávil v New Yorku mesiac a pol študovaním miestnych ľudí a ich životného štýlu, vrátane indickej komunity. Často sedával dlhé hodiny v Central Parku a iba pozoroval všetko, čo bolo k videniu. Režisér Advani zasa analyzoval newyorskú atmosféru z filmov Woodyho Allena alebo Martina Scorseseho. (classic)
  • Samotné nakrúcanie ohrozila hneď štvrtý deň choroba Shahrukha Khana. Herec navrhoval, že z projektu odstúpi, ale režisér a scenárista mu povedali, že počkajú. Trvalo to pol roka, než bol Shahrukh znovu v poriadku. Medzitým sa nakrúcali niektoré scény bez neho, a to nie v New Yorku, ale v kanadskom Toronte. V Amerike sa nakrúcalo až potom, keď sa ku štábu opäť pridal Shahrukh Khan. (classic)
  • Film mal veľký úspech u indických divákov, stal sa v roku 2003 druhým najvýnosnejším snímkom. Ohlas vzbudil i mimo zem svojho pôvodu a zabodoval i v britskom rebríčku. (classic)
  • Prijať rolu Jennifer sa zdráhala i Jaya Bhaduri, ďalšia veľká bollywoodská hviezda a manželka Amitabha Bachchana. Názor zmenila, keď ju režisér uistil, že snímok bude nakrútený v štýle jej obľúbených režisérov Hrishikesha Mukherjeeho a Gulzara. (classic)
  • Ako o Naine sa uvažovalo i o Kareene Kapoor, tá sa ale nedohodla na platových podmienkach. (classic)
  • Muž, který byl na začátku filmu s mladou Nainou (Preity Zinta), je ve skutečnosti kameraman filmu Anil Mehta. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2003 v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama