Reklama

Reklama

Strašiak

  • Česko Strašák (viac)
Trailer

Max (Gene Hackman) si odseděl trest za napadení a po propuštění míří do Pittsburghu, kde si chce otevřít luxusní myčku aut. Lion (Al Pacino) strávil pět let na moři a teď se chce dostat do Detroitu, aby navštívil dítě, které ještě neviděl. Jejich sny možná nejsou bůhvíjak velkolepé, ale vy si stejně budete přát, aby se Maxovi s Lionem splnily, protože Strašák, který v roce 1973 získal společně s filmem Námezdní síla Zlatou palmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes, má srdce stejně veliké jako je putování jeho hrdinů napříč Amerikou. Tihle smolařští tuláci se nám totiž permanentně zatoulávají do srdcí – a je to výsledek skutečně prvotřídní týmové práce: dojemných hereckých výkonů Hackmana a Pacina, citlivé režie Jerryho Schatzberga a skvělé kamery Vilmose Zsigmonda. Vydejte se s našimi dvěma hrdiny na cestu. Zažijete nezapomenutelné. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Jen kvůli tomu, že je ten závěr je dost silný a někam to v něm konečně dospěje, tu slabou čtvrtou hvězdu dám. Ono to totiž vůbec není špatné, natočené a zahrané je to slušně, s postavami se tady taky pracuje a úvod i závěr se mi líbil, jenže i tak mi to přišlo (hlavně uprostřed) přišlo poněkud rozvleklé a za silný bych skutečně označil jen ten závěr. Ale co se děje týče, tak se podle mě vyvíjel uvěřitelně, takže v tomhle problém nemám. Jen ten film prostě není silný celkově a popravdě jsem celou dobu přemýšlel nad tím, jak by to asi vypadalo, kdyby se takového námětu chopil Wenders... Slabé 4* ()

TominoLa 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film o přátelství dvou mužů, kteří se vydávají na cestu do Pittsburghu, kde si má Max vyzvednout peníze a splnit si sen. Parťák Lion souhlasí, ale nejdříve se potřebuje dostat do Detroitu, aby předal dárek svému dítěti, které neměl možnost vidět. Tahle cesta dvou skvělých herců stojí určitě za to. Stejně, ale musím jednoho vyzdvihnout. I, když je to smutný film tak Al Pacino tu občas rozjede velkou show kde jsem se nahlas od srdce nejedenou zasmál. Nad jeho výkonem jako u většiny jeho filmů prostě smekám. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý dozrieva počas toho ako ho sledujeme. Takéto filmy sa už nerobia a asi sa už robiť nebudú. Doba sa zmenila. Máme internet. Mobily. Takéto oldschoolové putovania z neistým koncom sa tým pádom nekonajú. Aspoň nie v zemi zasľúbenej. To, že je posledných 15 minút dychberúcich považujem za obrovské plus. Schatzberg sa hrá na to, že nám ide ukázať nezávislú road movie. Ale všetko čo je v nej má omnoho hlbší presah. Výborná štúdia charakterov a na konci smútok. Na začiatku som tomu nedával veľké nádeje. A výsledok ma milo prekvapil. Pacino a Hackman skvelí. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímka pre mňa znamená pekné spomienky na sedemdesiate roky a výborné výkony dnes už dvoch hviezd Al Pacina a Gena Hackmana. Takých filmov zaoberajúcich sa ľuďmi na okraji spoločnosti v Štátoch veľa nevzniká. Obaja hrdinovia sa na podivnej ceste dostávajú do rôznych potýčok a dokonca skončia aj vo väzení. To ich ale nezbavuje optimizmu a radosti zo života, aj keď ciele, ktoré si zadali nie sú príliš reálne. Tiež záver filmu nevyznieva príliš veselo a práve koniec ma donútil odobrať jednu hviezdičku, pretože som bol dosť sklamaný - dokonca nahnevaný, pretože to považujem za otvorený koniec, akoby scenárista počas filmu umrel a dielo nieje dokončené. Úprimne by ma zaujímalo, čo sa stalo s tým veselým "chlapcom", ktorého sa nám tak úspešne snažili obľúbiť počas celého filmu. PS: (spoiler) Al Pacino zahral úžasne scénu s pokusom o znásilnenie, až som mal pocit, že sa to stalo naozaj. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec to bylo takovy to pohodovy roadmovie o jednom netradicnim pratelstvi cholerika a vtipalka, kde jde kazdej za svym malym snem a je to v podstate lehce o nicem. Tady jde ale o tu prijemnou atmosferu, sem tam nejakej dobrej forek a hlavne genialni dvojici Pacino a Hackman, ktery se skvele doplnujou a nebejt nich, je film polovicni. Trochu akorat zamrzi k celkovymu vyzneni filmu nehodici se zaver, kterej me lehce nasral, ale jinak fakt prijemna pomala podivana. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy jsou Max (Gene Hackman) a Lion (Al Pacino) vyhozeni z kuchyně, kde žádali o práci, Liona polije jeden z kuchařů vodou. V dalším záběru, když dvojice odchází, má však Lion košili suchou a následně zase mokrou. (Marator)
  • Gene Hackman prohlásil, že role Maxe Millana v tomto filmu je jeho vůbec nejoblíbenější ze všech rolí, které kdy dostal. (D3VIL)
  • Když se jdou Max (Gene Hackman) a Lion (Al Pacino) na začátku filmu nasnídat do jídelny, v jukeboxu hraje píseň zpěváka Michaela Nesmithe Silver Moon. (D3VIL)

Reklama

Reklama