Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prominentný právnik Martin Vail je sebavedomý muž, ktorý v súdnej sieni bez výčitiek manipuluje faktami aj ľuďmi. Na dobročinnom večierku u biskupa sa stretne so svojim bývalým nadriadeným a jeho asistentkou, svojou bývalou milenkou. Krátko na to je biskup vo svojej rezidencii brutálne ubodaný a polícia zatkne zakrvaveného mladíka. Je to miništrant, u ktorého naviac nájdu biskupov prsteň. Vail sa domnieva, že podobný prípad by mohol prispieť k jeho prestíži a preto sa rozhodne, že bude podozrivého bezplatne obhajovať. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (610)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Mě se tento film velice zamlouval co do obsahu i konečné scény s ústředním psychopatem, který hrál velice vysokou hru a vyhrál nad příliš úzkoprsým a panovačným právníkem, jež viděl ve svém klientovi jediné, další případ, který musí vyhrát a vyhrál, žel v tomto případě k neprospěchu společnosti!!! Jedná se o velice inteligentní zápletku, která spočívá v morálních zásadách advokátů, jejich ochotě říkat pravdu a jejich přístupu k spravedlnosti, měl by shlédnout každý začínající právník.....a zamyslet se! Mravní kodex by měl existovat nejen u lékařů!!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Až nějaký zvědavý reportér TV Nova natočí, kterak krájím strejdu Kalouska na snadno stravitelná sousta, tak vyhledám JUDr. Sokola, který bez nejmenších pochybností prokáže, že jsem nepříčetný, nesvéprávný a v době vraždy mne mučili proruští separatisté kdesi v Iráku. A jelikož mám tyto neporazitelné právníky rád, tak s radostí sleduji snímky, ve kterých se jejich snaha o zvýšení popularity a konta střetává s čímkoli, co jim zavaří mozkový závit. A takový Edward Norton umí vařit právnické závity skutečně prvoligově. ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Excelentní soudní thriller, který Vás donutí silně se zamyslet nad vinou a trestem a který ve Vás bude ještě několik dní doznívat. Jak moc záleží na kvalitním obhájci, prokurátorovi i soudci, zda obviněný dostane (v extrému) trest smrti, nebo naopak půjde po léčení domů? Kde končí hranice svéprávnosti a normálnosti, kdo je s jistotou určí? Kolik záleží na moci a konexích podezřelého z trestného činu, zda bude vůbec obviněn a souzen? Dobrý napínavý film s výbornými herci. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15095-prvotni-strach/videa/ ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

A keď si myslíte, že ste to všetko videli, nakoniec sa ukáže, že nie. Pre mňa je tento film ďalšou ukážkou toho, že Edward Norton v hocakom filme hrá, ten film je dokonalý. Neexistuje iný herec, ktorý v tomto filme zažiaril. Ale k samotnému filmu, Ed ma môže zaujímať aj inde. Príbeh je pre mňa nový, film podobného zaradenia som ešte nevidela, nemyslím film, ktorý sa odohráva v súdnej sieni, ale film, ktorý nie je ničím podfarbený záleží na hercoch a scenári. Scenár bol famózny, niekedy ste sa v ňom možno strácali ale z hľadiska filmu to nevadilo. Herci v poriadku o Edovi som povedala, čo som chcela. Richard fajn, Laura-nevýrazná na herečku jej kalibru, pán Mahoney-páni tento chlap vie hrať aj zlých ujov! Ja som sa bavila a na konci som mala otvorené ústa, oči som mala až na obrazovke. Veľmi dobrý film 100%(jedna rada, pozerajte v origináli, koktajúci Ed, to je niečo!) ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Sedl jsem si k filmu hodně unaven a přemýšlel, zda mám dokoukat Kostku a nebo vydržet 2 hodiny u Richarda, který mě nikdy moc nezaujal. Rozhodl jsem se pro Kostku, ale nějak jsem se nemohl odtrhnout od TV a když přišel na scénu Edward Norton, tak jsem položil hlavu na polštář s tím, že se na to kouká dobře, tak proč ne? A ten pocit mi vydržel celý film, vcelku nadprůměrné. Typický 4hvězďák. Líbilo, překvapilo a Kostku dokoukám jindy. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (14)

  • Schizofrenie se často laicky používá nesprávně a takto je tomu bohužel i v tomto filmu. Správné označení ze strany znalkyně ve filmu mělo znít disociativní porucha (také mnohočetná porucha osobnosti). (rezzzy)
  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama