Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(viac)

Recenzie (123)

AGO 

všetky recenzie používateľa

Hlavnou dominantou filmu je grafická stránka, ktorú tvorí dokonalá súhra počítačovej a kreslenej animácie. Scenár je prekvapivo “dospelý” a nenudil som sa ani minútu. Akčné scény su zrežírované veľmi efektne. Charaktery postáv však niesu dotiahnuté úplne do konca. Ale aj tak je to jedno z najlepších animé. Mám totiž slabosť pre príbehy (nech sú vyprávané akoukoľvek formou), ktoré kritizujú znečisťovanie tejto planéty. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Miestami prekrásna animácia a zvuk, no miestami príliš obyčajné. Dej je chaosný, no celkom dobrý. Podobných sci-fi by malo vznikať viac, dokonca aj podobné vizuálne spracovanie je veľmi príťažlivé. Postavy nie sú vínimočné, ale hrdinské motívi sú fajn. Na podobné kúsky sa teším čo raz viac, ale v porovnaní s Vexillom 2077 je to oveľa slabšie. 68% ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Anime se snaží vtrhnout do naších trafik, a ne že bych je neměl rád. Taková Princezna Mononoke nebo Cesta do Fantazie je učiněný zázrak, ale občas se s atmosférou přetáhne a vše má nakonec trošku jiný záměr, než by původně mohl mít. Možná ale je problém v něčem jiném, možná mi už vadí to futuristično samotné, kdy v Princezně nebo Cestě jsem viděl obyčejný svět nebo fantasy svět očima výtvarníka, ale futuristický je novinkou, která mě zas tak úchvátit nedokázala. Nakreslené je to opravdu skvostně, tedy, jak kdy, občas mi to nesedlo, ale občas jsem nestačil zírat, pravda ale je, že u opravdových ručně kreslených jsem zíral celou dobu a nedokázal odtrhnout oči, no a tady v tom je to trošku jinak, možná právě proto hodnotím takhle, jako většinu těch, co jsem měl tu čest vidět, ale i v těch se objevily vyjímky, nějaké, tato to ale není. ()

Javad 

všetky recenzie používateľa

V HD rozlíšení je WONDERFUL DAYS hotová pastva pre oči, ale ten dej a nelogickosť (nebudem to tu rozoberať, ale ak sa nad tým zamyslím tak celé je to pekná blbosť)..., pravdu povadiac je to točené ako pre 12 ročných. Každý kto už má pár filmov za sebou musí v polovici spoznať že toto sa jednoducho nepodarilo, pritom začiatok je fajn – žena ženúca sa na futuristickej motorke po opustenej post-apo krajine...atď. , *** za tú krásnu grafiku. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Magický snímok vystavaný na upršanej a bezútešnej budúcnosti , kde len hŕstka vyvolených žije v prepichu a bohatstve, zatiaľ čo valná väčšina žije v zrúcaninách, špine a pracuje na smrť v neľudských podmienkách. Je samozrejme jasné, že revolúcia nenechá na seba dlho čakať. Aj keď v pravom zmysle slova sa o žiadnu veľkú revolúciu nejedná. Je to len parta žoldákov, otrhaných a smradľavých, ktorý sa vydajú pomstiť smrť kamaráta a ktomu všetkému sa k nim pridá mladík, ktorý zo všetkého najviac túži vidieť modre nebo. Kimov príbeh je pekne rozpracovaný. Nachádzame sa v bezútešnej budúcnosti a reália týchto kulís na nás doliehá s každým políčkom. V tomto smere sa jedná neskutočný vizuálny a po spojený s chórovou hudbou aj emocionálny zážitok. Akčné scény sú dych berúce a hlavne nádherné. Lenže keď má prísť na charaktery a celkovo príbeh, začína to byť všetko akosi plytké. Pozeráte sa na to, žasnete nad tým, ale viete si to predstaviť aj omnoho lepšie - teraz nemyslím vizuál ale scenár. A to je kameňom úrazu tohoto filmu. Koniec nech je akokoľvek nádherný - vás nechá úplne chladnými, čo zamrzí ešte viacej, lebo rozbeh aj retrospektívne vsuvky sľubovali náznak niečoho hlbšieho. Jeden z mála filmov, ktorý sa pridržiava ešte originálneho anime - postavičky sú porovnávateľné s cowboyom bebopom a Akirou. Inak sa jedná o veľmi zaujímavý film, ktorý aj keď pôsobí vo svete vyžadujúcim posolstvo, žiadne posolstvo nemá- čo je asi plus. Drží sa osvedčených tém, pomsty, lásky a zrady. a na tomto poli to funguje obstojne. ale mohlo byť aj lepšie. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama