Reklama

Reklama

Vodcovia ríše a oživené archívy

(seriál)
  • Česko Vládci Třetí říše (viac)
Francúzsko, 2021, 4x54 min

Réžia:

Emmanuel Amara

Obsahy(1)

Archívne filmové záznamy z čias nástupu nacistov k moci skrývajú nejedno tajomstvo. Väčšina týchto filmových pásov sa dostala na svetlo sveta bez zvuku. Tvorcovia tohto seriálu sa však rozhodli, že ich "ozvučia" - a to s pomocou expertov na čítanie z pier. Z nemých záberov tak dokážeme po mnohých desaťročiach "prečítať" čo na jednotlivých záznamoch hovorili  politici a predstavitelia nacistickej ríše. A sú to neraz prekvapujúce zistenia. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

GrooteLulu 

všetky recenzie používateľa

perfektní shrnutí historie i s obrazovým materiálem a snad opravdu originálními slovy vycházejícím našim hlavním účinkujícím z úst... musím podoknout, že Goring měl pravdu, když pana Hitlera peskoval za malé požadavky vznesené na Petainovy.. já bych snad i přijal navrh Molotova, akorát je omezil o československo :) a Franca bych poslal na Mussoliniho a Řeky na Turecko.. a Japonce na Čínu a Američku na Anglii :D ..příště, už se těším na další díl.. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vždy je dobré, ak dokument k otrepanej téme pridá niečo naviac, tzv. pridanú hodnotu. A tu ju badať. Čítanie z pier, použitie umelej inteligencie a tak sa dozvedáme, o čom si súkromne klábosil Hitler s Braunovou, ale aj na balkóne s Mussolinim, ktorý pokukoval len po ženských. Prináša to na mnohé situácie iný pohľad a zároveň to poznanie, že išlo len o bežných ľudí, žiaľ s obludnými motívmi. ()

Reklama

Galéria (7)

Reklama

Reklama