Reklama

Reklama

Snímka Shrek 2 posiela Shreka, Oslíka a princeznú Fionu za novými dobrodružstvami, v sprievode zábavných rozprávkových bytostí. Shrek, po boji s dračicou, ktorej z tlamy šľahali plamene, a zlým lordom Farquaadom, nad ktorým v súboji vyhral ruku princeznej Fiony, teraz čelí najhoršiemu nepriateľovi zo všetkých – Fioniným príbuzným. Shrek a princezná Fiona sa vracajú zo svadobnej cesty domov a tam nachádzajú pozvanie na návštevu Fioniných rodičov – kráľa Harolda a kráľovnej Lillian, ktorí panujú v Kráľovstve za siedmimi horami. Mladomanželia sa rozhodnú ich navštíviť a odchádzajú spolu s verným Oslíkom. Všetci obyvatelia kráľovstva v napätí a s radosťou v srdci očakávajú návrat princeznej a jej rodičia sú zvedaví na svoju dcéru a jej princa, ktorého privedie. Lenže nikto ich neupozornil na to, aký vzhľad má ich nový zať, ani na to, ako sa, povedzme, zmenila ich dcéra... Priam k nepoznaniu! Shrek a Fiona netušia, že svojou svadbou zmarili veľkolepé rodičovské plány, ktoré sa týkali dcérinej budúcnosti. Teraz musí kráľ získať podporu mocnej rozprávkovej Víly Kmotričky, princa zvaného Krasoň a slávneho zabijaka zlobrov Kocúra v čižmách, aby sa mohla naplniť očakávaná fráza „a žili spolu šťastne až do smrti“. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (712)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Důstojné pokračování předchůdce. Zůstanu u stejného hodnocení. Sice tady není moc co vytknout. Vtípky, animace, postavy, dokonce i slušný děj. Vše je OK. Ale mému zážitku na kvalitě možná ubírá český dabing, který mi i přesto stále přijde velmi zdařilý. Přes * * * se však nedostanu. Pár nudných segmentů tu stále je. Zkrátka povedený animák, ale znám i lepší. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Nádhera. Povedlo se - dvojka se zase jednou naprosto vyrovnala jedničce, což je v případě, kdy jednička nasadila laťku skutečně hodně vysoko, velký úspěch. Tvůrci dokázali napsat hlavně výborný příběh, který úplně nekopíruje jedničku, ale funguje stejně dobře. Objevuje se mnoho nových postav z nichž asi nejvíc zaujme Kocour v botách, rodiče princezny Fiony a Dobrá víla se synem Krasoněm. Mými favority ovšem jsou Pinocchio a Perníkový mužíček a především jejich záchranná akce ve stylu Mission Impossible. Vůbec množství různých odkazů na jiné filmy (např. Spiderman nebo Indiana Jones) patří k tomu nejzábavnějšímu, co znalého diváka opravdu potěší. ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Začátek a finále jsou sice super (samá akce, gagy, parodie, odkazy, citace, hudba), ale mezi nimi se pár slabších míst prostě objeví. Pokračování se věnuje hlavně milostné linii Shreka a Fiony, takže je tu víc emocionálních a dojemných scén a méně těch humorných než v jedničce. Jinak technicky opět dokonalé a hlasy dabérů v originále by si vážně už zasloužily nějaké to ocenění (zejména pro božího Banderase). Celkově velmi dobrý sequel výjimečného filmu. Škoda, že o trojce a čtyřce už se to samé říct vážně nedá... 85 % ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Scenár: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss / Andrew Adamson William Steig | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Aron Warner, John H. Williams, David Lipman | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržba: 919,838,758$ | Málokrát sa stáva, že druhý pokus sa podarý viac, než ten pôvodný. Dodnes si pamätám na chvíľe, keď som to videl prvý krát. Smial som sa ako malé decko, stratil som pojem o čase a hltal som každé slovo a tón hudby. Pozeral som sa na niečo, čo zviedlo všetko umenie vyberania tých najpôsobivejších elementov pre vytvorenie kultkomercie. Najdokonalejšia časť? Pinoccio alias Mission Impossibe – najdokonalejšie spojenie scény s hudbou. A pritom všetkom ešte neskutočne rozprávkové. Premňa najvtipnejší animák všetkých čias. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vynikajici pokracovani, ktere ale prvni dil neprekonava, ale uz to, ze se tvurcum podarilo dosahnout skoro stejne urovne je uspech. Narozdil od jinych pokracovani nejde o nastavovanou kasi, ale zabyva se proste vecma, co nastanou po svatbe. Neco podobneho se resi treba v Fotr je lotr. Animace je jeste o kus lepsi nez v prvnim dile, scenar opet promakanej, opet spis pro dospelejsi publikum, coz je pro me plus a take spousta vtipku. Navic tu pribyl bozskej Kocour v botach, nadabovanej skvelym Banderasem. Nemam co vytknout, ale proste mi prvni dil prisel lepsi. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (47)

  • Vo filme je v najväčšej scéne cez 6000 postáv – je to v kráľovstve, kde je očakávaný príchod princeznej Fiony s jej manželom. (Greenpeacak)
  • Španělská věta, kterou Kocour v botách řekne poté, co je omylem shozen z Oslíka („¡Hey tú, pedazo de carne con patas, ¿Cómo te atreves a hacerme esto!?“) v překladu znamená: „Hej, jak si dovoluješ mi tohle udělat, ty flákoto masa s nohama?!“ (SpicyNugget)
  • Shrek 2 se v USA promítal v rekordních 4 163 kinech a po 25 dnech se stal tamějším nejúspěšnějším animovaným filmem. (imro)

Súvisiace novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama