Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spencer Armacost je skúsený astronaut, žijúci v šťastnom manželstve s pôvabnou učiteľkou Jillian. Pri novej rutinnej misii, kde spoločne s kolegom Alexom Streckom opravuje poškodenú družicu, dôjde k podivnému výbuchu a riadiace stredisko s astronautmi stratí na dve minúty spojenie. Keď sa Spencer preberie v nemocnici, zdá sa, že je v poriadku. Krátko na to oznámi Jillian, že odchádza z NASA, pretože dostal v New Yorku veľmi lákavú ponuku na miesto manažéra veľkej firmy. V priebehu rozlúčkovej párty dostane Alex nevysvetliteľný záchvat a zomrie. Jeho žena Natalie sa po pohrebe zdôverí Jillian, že sa jej manžel správal v poslednom období veľmi čudne a vzápätí spácha samovraždu. Jillian začne prepadať depresiám, ktoré prežívala po smrti rodičov. Zistí, že je tehotná. Pri vyšetrovaní ultrazvukom sa ukáže, že čaká dvojičky. V nákupnom cenrtre ju prekvapí zanedbaný Sherman Reese, bývalý zamestnanec NASA, ktorý žene tvrdí, že pre ňu má závažné informácie. Vyhodili ho, pretože sa až priveľmi zaujímal o Spencerovu nehodu. Prezradí jej, že Natalie bola tehotná, Jillian mu však neverí. Neskôr však pochopí, že muž neklamal... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já jsem pravý americký hrdina. To mi řekl prezident Spojených států." A já jsem poměrně nespokojený divák. Já jsem se totiž nudil, přestože jsem určitě měl toužit po informaci, co se to stalo ve vesmíru, bát se o Jillian a chránit ji před mimozemšťanem. Místo toho jsem zíval, nazýval její sestru jménem samice tura domácího a bylo mi úplně jedno, jestli scénárista nakonec zvolí optimistický nebo pesimistický konec. A to asi není úplně v pořádku, protože já mám život na Zemi bez mimozemských migrantů pořád ještě docela rád. ()

WScully 

všetky recenzie používateľa

Výborná ukázka toho scifi, kdy není potřeba mnoha akčních scén využívajících přehnané vizuální efekty. Příběh se odehrává v úzkém kruhu postav, které musí hrát schopní herci pod taktovkou schopné režie, jinak film prostě dopadne špatně. Toto scifi využívá právě takových schopných herců a schopné režie, že při využití vhodné hudby a tíseň vyvolávajících chladných a odcizených prostor je výsledkem výborný film, který dokonale využívá všech předností a své slabiny dokáže překrýt. Mrzí mě jen to, že nám úvod filmu takřka nepředstavil skutečný charakter Spencera, což by se velice hodilo pro následnou orientaci ve Spencerově přeměně v to, čím se stal po návratu z kosmu... ()

Reklama

frbulka 

všetky recenzie používateľa

U tohoto snímku nemůžu dát nižší hodnocení. Možná proto, že po celou dobu mě příjemně mrazilo v zádech, režisér dokázal budovat špičkově tajemnou atmosféru, ale vy jste celou dobu netušili, čeho se vlastně bojíte. Působí i náboj přitažlivosti mezi Deppem a Theron, ti dva jako by byli pro sebe stvoření a jejich herecké výkony jsou skvělé. Škoda jen konce, který je trochu šablonovitý a neoriginální. 70%. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Podivný, zvláštny film, tento tehotenský thriller. Ako tajomné a neznáme vlny, putujúce vesmírom. Aj jeho tvorca je záhadne stratený, akoby prišiel len odovzdať toto temné posolstvo o strachu z neznáma. Veľmi žensky, úsporným a úderným minimalizmom, mimoriadne znepokojivo. Mohla by to byť iba existenciálna paranoja s požičanou, stokrát obohratou zápletkou. Bál som sa ponoriť sa do tohoto diela naplno. A už vôbec by som na to nemal odvahu, byť ženou... ()

Nocturno culto 

všetky recenzie používateľa

Prvně, je mi nejasný původ tak nízkého hodnocení, existuje spousta filmů, které nemají ani zpoloviny takovou atmosféru či obsazení a přitom se zde pohybují v červených číslech ..Tohle dílo stálo za shlédnutí, dovede udržet napětí po celou dobu a navíc ho i gradovat .. Johnnyho jsem tady poprvé viděl v poměrně záporné roli a Charlize to odehrála bezvadně, už tenkrát věděla jak diváka zaujmout ..ke konci atmosféra houstla a ten úplný závěr se vyvaruje zbytečného patosu a tomu, jak obvykle americké filmy končívají ..Pro mě je to za solidních 70% .. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu v Katalánsku v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Herečka Clea DuVall (Nan) počas natáčania zakrývala svoje hnedé oči modrými kontaktnými šošovkami. (Msscastillo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené