Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(viac)

Recenzie (113)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dievčati z budúcnosti, v ktorej je náš svet zdevastovaný kvôli útoku mimozemšťanov a tak posledné zvyšky odporu vytvoria stroj času, ktorým sa dievča dostane do súčasnosti, kde má tejto vojne zabrániť. Pre to je ale potrebné nájsť mimozemšťana, ktorý tu havaroval a spojí sa s mužom, ktorý sa živí zabíjaním mafiánov. Tento príbeh nie je prakticky v ničom originálny, čerpá z množstva známych amerických filmov, ale táto kombinácia je vytvorená veľmi dobre, tak mi to moc neprekáža. A navyše je ešte pridaný prvok japonskej mafie s veľkým vplyvom. Akcie tu nie je až tak veľa, ale som s ńou dosť spokojný. Tvoria ju hlavne výborné prestrelky, v ktorých nechýba ani bullettime. Najviac sa mi páči celé akčné finále v továrni, úvod na lodi alebo niekoľko výborných akčných prvkov ako výbuch idúceho auta pred hlavným duom. Pochváliť musím aj všetky scény z budúcnosti. Vizuálne na mńa film pôsobí veľmi dobre, je tu dobrá kamera aj strih, celkom slušné efekty, hlavne transformácie lietadiel ma zaujali a ani rozpočet určite nebol najmenší. Som tu dosť spokojný aj so záverom, ktorý tiež nie je práve najoriginálnejší, ale iný by som tu ani nechcel. Postavám tu tiež nemám čo vytknúť, hlavné duo funguje dobre a poteší aj šéf mafie ako hlavný záporák. Ja som s týmto filmom dosť spokojný, ale je samozrejme nutné ho brať ako samostatný celok a nie kombináciu iných úspešných filmov a potom sa dá dobre vychutnať. 75% ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

A možná bych dal i čtvrtou hvězdu, ale na tu to momentálně nevidím. Stejně jako včera u Outlandu jsem se obával, že mi to moc nesedne, ale nakonec jsem opět mile překvapen. Sice v tom je opravdu vidět dost jiných slavnějších akčních a sci-fi filmů a sice to občas je naivní a klišovité, ale ne zas až v takové míře, že by mi to výrazněji vadilo a tak Osud světa vnímám jako docela fajn oddechovou sci-fi, která si na nic hlubšího nehraje a je jí to jen ku prospěchu. Na Japonce to navíc nebylo tak moc překombinované jak jsem čekal a osobně mi bylo hodně sympatické jak ústřední duo, tak i to, že z toho vypadne takový "dospělejší" E.T., což je něco, co jsem v tom rozhodně nečekal a spíš mě to potěšilo, protože je to víc odlišné než kdyby to byla jen taková ta akční sci-fi klasika o útoku mimozemšťanů na Zemi. Silné 3* ()

Reklama

AGO 

všetky recenzie používateľa

Mimozemšťania, zánik ľudstva, cestovanie časom, matrix efekty a zopár odkazov na Mission Impossible 2. Ak to dáte do rozprávkového obalu spolu s dobrými hercami a peknou réžiou, vznikne Returner. Je to šialené, detinské, ale dobre sa na to pozerá. Nebyť zlého hudobného doprovodu a niekoľkých pasáží, akoby vystrihnutých z dievčenských romantických filmov (scéna s obliekaním), mohlo sa hodnotenie vyšplhať vyššie. ()

MaedhRos 

všetky recenzie používateľa

Od začátku do konce jsem měla pocit již (mnohokrát) viděného a slyšeného, ale popravdě - ani minutku mi to nevadilo (a ne že by si tenhle film zkoušel hrát na něco původního - osobně jsem měla pocit, že se k většině svých inspirací dost hrdě hlásí ;)). Mám cukání hodnotit výše, ale protože jsem si až příliš vědoma toho, že za to může Kaneshirova agresivní ksežráníjsoucnosť, budu na sebe (vlastně na Returnera) přísná. Vzato kolem a kolem - ohromně milá podívaná. 7/10 ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Mišmaš mnoha motivů z amerických sci-fi filmů. Jenže vůbec nepůsobí vykalkulovaně, spíše bezelstně nadšenecky, jako když ho poskládá fanda ze svých oblíbených blockbusterů. Prostě na japonce se nelze zlobit. :-) Triky jsou slušné, ústřední duo více než sympatické (hlavně mladičká Anne Suzuki je nádherná, když jsem si pak dohledal, že v době natáčení jí bylo 15 let, až jsem se zastyděl), záporák správně démonický, tempo svižné. Jenom těch patetických proslovů je ke konci už trochu moc. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama