Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alvin Sanders (Jamie Foxx) je malý zlodejíček, ktorý si chcel prilepšiť krádežou kreviet. V rovnakom čase sa neľútostný počítačový génius Bristol (Doug Hutchison) vlámal do trezoru štátnej banky a ukradol zlaté tehly v hodnote takmer 42 miliónov dolárov. Ani jedna akcia však nedopadla podľa pôvodných predstáv - Alvin skončil za mrežami a Bristol zabil množstvo strážnikov a policajtov... Navyše jeho spoločník Jaster (Robert Pastorelli) v poslednej chvíli utiekol aj s ukradnutým zlatom. Skôr, ako ho Bristol mohol dobehnúť, Jastera zatkla polícia, v priebehu výsluchu dostal infarkt a zomrel skôr, než mohol prezradiť, kam vlastne zlato ukryl. Edgar Clenteen (David Morse) však okamžite vymyslí náhradný plán, ako sa dostať na stopu Bristola i strateného zlata - nechá Alvinovi, ktorý bol Jasterovým spoluväzňom v cele, voperovať implantát so špeciálnym sledovaním čipom, dosiahne jeho prepustenie z väzenia aj s odškodným a verí, že Bristol ho začne sledovať a oni ho vďaka tomu chytia. Alvin, ktorý si našiel prácu a pokúša sa s manželkou i synom začať nový život, je na každom kroku sledovaný Clenteenom a jeho tímom špecialistov. Kým v Alvinovi začína klíčiť podozrenie, že niečo nie je v poriadku, začínajú sa niektorí členovia sledovacieho tímu búriť proti nezákonnej akcia. A to všetko vo chvíli, keď sa Bristol chystá z Alvina vytiahnuť tajomstvo Jasterových posledných slov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

otík 

všetky recenzie používateľa

Proč ne, slušný thriller, bohužel s přepálenou stopáží. Morse výtečný v ne zcela kladné roli, Foxx uvolněný a příjemný. Přesto jde o nevyrovnaný film díky místně hodně drsným vraždám, odlehčenému tónu ve scénách s Foxxem a čistě akčnímu finále. Ale i tak solidní thrillerovka působící dnes už trochu zastarale. ()

kyblik2 

všetky recenzie používateľa

Od prvej chvíle ma dostal film atmosférou. Pri prvej akcii v prvých minútach bola použitá skvelá hudba a pokračovala celým filmom. Skladateľ je mi neznámý a zohnať soundtrack je asi problém. Jedná sa o svižný, dynamcký ľahší krimi thriller, ktorý má samozrejme aj svoje slabé pasáže. Bez nich by film, ale nemal žiadnu pointu. Nakoniec sa to slušne rozbehlo. Jamie-ho Foxx-a som tu poprvýkrát ako tak zaregistroval oveľa viac než inokedy. Herec je to dobrý a napriek (aspoň podľa mňa) nízkemu hodnoteniu dávam **** hviezdy. Tento film si to myslím zaslúži. Hudba * , Herecké obsadenie * , Nápad * , Dynamickosť * edit : Neskutočne dobré hlášky ! ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Co to je sakra garnát??.......... Vrchní vyšetřovatel David Morse jako Edgar Clenteen je krutý a bez citu a po chvilce jsem mu přestal fandit. Mým favoritem se tak stal Jamie Foxx jako Alvin Sanders. Malý zlodějíček s velkým srdcem. Vypadá to, že neumí do pěti počítat, ale nakonec to zvládne. CITÁT - Už mám dobrovolníka........ Alvin má spoustu hlášek, humorných připomínek a tak jsem mu prostě fandil, i když je to zlodějíček krevet, tedy pardon, garnátů. CITÁT - Haló, tady agent 007, potřebuju pomoc!!!........ Film je věnován památce Michaela Kavanagha, irského sportovce, který v současné době pracuje jako finanční poradce pro Royal Liver. ()

Blue.Shark 

všetky recenzie používateľa

Hmm, tomu říkám pokus o kopii Nepřítele Státu. Jamie Foxx mi ale vůbec nepřipadal jako nějaký odrzlý vězeň a vlastně mi byl celý film hrozně protivný. Sem tam jsem se zasmál, ale většina jím pronášených vtipů mi přišla spíše nucená a hlavně docela nevtipná. Pak mě štvali ti dva gangsteři, kteří měli očividně plnit roli těch přitroublých blbců, co budou k smíchu vším, co udělají. Vlastně bych se mile rád vysmál scénáři. Tenhle film měl na víc i kdyby měl být dále považován jen za kopii Nepřítele státu... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu som mal pocit, že sa všetci len učili. Fuqua režírovať, Gilroy písať a Foxx hrať. Pričom ten posledný asi zistil, že sa v podobných úlohách nebude cítiť vo svojej koži. Aby tento nezmyselný námet mohol fungovať, asi by ho musel nakrútiť Tony Scott, keďže sa film snažil ísť v stopách Posledného skauta, aspoň sčasti. Lenže hlášky príliš nefungujú, akcia je priemerná, emócie s únosom ženy a dieťaťa sú nasilu a čo je najhoršie, nemá to žiadnu atmosféru ani vlastnú tvár. Našťastie sa všetci traja hneď v ďalších projektoch zlepšili. 50% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • Na post režiséra byl nejdříve obsazen Stephen Surjik, ale odešel kvůli neshodám s Jamiem Foxxem. (Cheeker)
  • Poslední scény filmu se odehrávají na dostihové dráze na Manhattanu, ale tato oblast nemá dostihovu dráhu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené