Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lahodná komedie Jerryho Seinfelda z časů, kdy všichni snídali cereálie s mlékem. Kvůli úplně novému druhu pečiva se ale dvě velké společnosti pustily do líté bitvy. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (29)

rowdys 

všetky recenzie používateľa

Ja som sa teda výborne bavil, pretože je tu všetko - konverzačný seinfeldovský humor, slapstickový akčný humor, inteligentný referenčný humor, absurdný Naked Gun humor, skečový SNLhumor a asi cca pol miliardy popkultúrnych narážok na 50s aj súčasnosť, na ktoré ale treba mať americana rozhľad (Cronkite, Carson, Hoffa, Kennedy, Oswald, five families, Vietnam, kubánska kriza, IBM, Mercury Seven...). Vrcholom Unfrosted je ale bohovské cameo Dona a Rogera, ako keby od konca Mad Men ani neuplynula dekáda. Aktuálne prebiehajúci bojkot Kellog's v USA filmu dáva extra komediálny presah. Jediné čo tomu cukríkovému paťdesiatkovému vizuálu chýbalo bol technicolor, pretože ten kryštaľový digitál bol na 50s atmosféru neprirodzene uhladený. ()

higuain 

všetky recenzie používateľa

Je rok 2024 a Jerry Seinfeld, jedna z ikon devadesátkového sitcomu, si nadělil k sedmdesátinám vlastní režijní debut. Jak je u Seinfelda zvykem, Unfrosted je tak trochu "o ničem". Je to příjemná komedie, která neurazí, ale ani nenadchne. Kdo ale hledá jen 90 minut relaxu u nenáročné zábavy, s bonusem v podobě šedesátkové stylizace, určitě s tímhle nesáhne vedle. 65%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Seinfeld je stand up komik ze staré školy a na Unfrosted je to znát. Je to totiž přesně ten druh komedie který netlačí na pilu a divák se u ní nebude smíchy válet po zemi, ale to nutně neznamená že se nebude bavit. Humor je tu postavený na dialogu a různých slovních hříčkách a narážkách a většinu času to stačí na spokojený úsměv. Tuzemský divák bude mít nicméně smůlu v tom, že hodně z něj ho velmi pravděpodobně mine, protože americké (ce)reálie šedesátých let jsou nám přeci jen lehce vzdálené…65% ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní snídaňová komedie s obsazením a produkcí, kterou by mohl lecjaký blockbuster závidět. Trochu mi to připomínalo časy, kdy se kolem Mela Brookse motali Marty Feldman, Gene Wilder nebo třeba Dom DeLuise. Jenom ta poleva opravdu chyběla, protože některé věci dokáží pochopit pouze fanoušci výstupů pana režiséroscénáristy. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Áno, chápem snahu a úmysel vytvoriť akúsi retro satiru umiestnenú do 60tych rokov, ktoré so sebou s odstupom času prinášali množstvo zlomových a úsmevných momentov, ale táto cereálna komédia s motívom rivality a progresu ma bohužiaľ nechytila. A pritom mám satiry celkom rád, no v tomto prípade to akosi nevyšlo a väčšina scén pôsobilo skôr trápne ako vtipne. Rivalita medzi spoločnosťami a vytvorenie cereálií budúcnosti, to bolo predsa len málo na to, aby to vytvorilo plnohodnotnú zápletku. Jedna hviezda za originálny námet, nič viac. ()

Galéria (228)

Zaujímavosti (5)

  • Situácia, kedy Bob Cabana (Jerry Seinfeld) dostane od mliekara Mikea Diamonda (Christian Slater) zjavne pokazené mlieko a pýta sa: "Aká je exspirácia...?" a keď omdlie, Diamond povie: "Tretí júl," je založená na vtipe, ktorý urobil Seinfeld vo svojom stand-up vystúpení, v ktorom krava, ktorá dáva mlieko, oznámi mliekarni dátum spotreby a ten je tiež tretí júl. (Arsenal83)
  • Film je voľne založený na skutočnom príbehu o vytvorení toustovacieho pečiva Pop-Tarts. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v polovici roka 2022 v Kalifornii, kde bola filmu udelená daňová úľava. Film mal premiéru v ikonickom Grauman's Egyptian Theatre v Hollywoode 30. apríla 2024. (Arsenal83)

Reklama

Reklama