Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva citliví prodejci umění z Manhattanu, Ouisa (Stockard Channing) a Flan (Donald Sutherland) najdou v Central Parku tělo pobodaného mladého muže (Will Smith) a jejich životy jsou od té chvíle obráceny vzhůru nohama. Zdá se, že tento záhadný mladík nikdy nebyl tím, za koho se vydával.  Když Kittredgovi otevřeli mladíkovi, který byl pobodán v Central Parku, změnilo to dramaticky jejich život. Paul totiž tvrdí, že je syn Sydneyho Poitiera, na potkání rozdává filmové role a umí fantasticky vařit. Co všechno té rodině ještě nabídne? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • V roku 1994 získala Stockard Channing nomináciu na Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej roli a bola nominovaná na cenu CFCA Chicagskou asociáciou filmových kritikov. Taktiež bola nominovaná na Zlatý glóbus za najlepší ženský herecký výkon v kategórii Komédia/Muzikál. (Marek1991)
  • Národná spoločnosť filmových kritikov udelila filmu ceny NSFC za druhé miesto v kategórii Najlepší scenár (John Guare) a tretie miesto v kategórii Najlepšia herečka (Stockard Channing). (Marek1991)
  • Postava Willa Smitha sa vo filme vydáva za syna Sidneyho Poitiera. V skutočnom živote, keď Smith stretol Poitiera prvýkrát, mu herec povedal: „No, ty si skoro tak pekný, ako môj syn". (Marek1991)
  • Will Smith (Paul) odmietol skutočne pobozkať Anthony Michael Halla (Trent Conway), takže bol použitý kamerový trik, ktorý zobrazuje iba zadnú stranu ich hláv. Smith prezradil, že Denzel Washington mu poradil, že pobozkať muža na obrazovke by mu poškodilo jeho kariéru. Smith uviedol, že to ľutoval a vravel: „Bolo to veľmi nezrelé z mojej strany." (Marek1991)
  • Paul (Will Smith) sa v jednom z rozhovorov s Geoffreym (Ian McKellan) vysmieva z kníh Pán prsteňov. Ian McKellan si vo filmovej adaptácii zahral Gandalfa. (Marek1991)
  • Aby bol film prijateľný pre televízie, bola nahému chlapovi digitálne prirobená spodná bielizeň. (Marek1991)
  • Meryl Streep sa zaujímala o hlavnú úlohu, pretože sa jej páčila spolupráca s Fredom Schepisim na filme Plenty (1985). (Marek1991)
  • Film je inšpirovaný Davidom Hamptonom, ktorý zomrel na AIDS 18.07.2003. (Marek1991)

Reklama

Reklama