Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strhujúci hudobný film s muzikálovými a dokumentárnymi prvkami z obdobia glam-rocku (hviezdna éra popu 70-tych rokov, androgynická štylizácia, ligotavé kostýmy a šokujúce pózy) o sláve a o tom, čo znamená pre samotných aktérov, ale aj tých, z ktorých žijú a ktorých životy ovplyvňujú. Hlavným hrdinom je fiktívna britská superstar toho obdobia Brian Slade (zjavne inšpirovaná Davidom Bowiem), na ktorého spomínajú ľudia, ktorí sa s hrdinom osobne stretli. Slade predstavoval pre newyorského reportéra idol v jeho teenagerskej mladosti; bol zbožňovaný, ukazoval cestu z konvenčného života, do veľkej miery pomáhal v orientácii reportéra pri hľadaní vlastnej sexuálnej identity. Slade bol osudovo posadnutý intímnym vzťahom k drsnému americkému rockerovi Curtovi Wildovi (hrá ho Ewan McGregor, známy z Trainspottingu). Atentát spáchaný na Sladea bol fingovaný, Slade žije naïalej, zomrel len ako hviezda. Otázka, čo všetko si môže hviezda dovoliť pri budovaní slávy, je znovunastolená v paralelnom príbehu ïalšej hviezdy, Curta Wilda (prológ filmu je situovaný do r. 1854, kedy sa narodil Oscar Wilde, symbol osobnej a umeleckej nespútanosti, tiež homosexuál so sklonmi k škandálom). Časť piesní vznikla zásluhou Cartera Burwalla priamo pre film, dokonca ich spievajú osobne dvaja skvele hrajúci hlavní predstavitelia, zväčša však ide o coververzie známych skladieb v podaní B. Ena, B. Ferryho, B. Butlera a T. Yorka. Jedným z producentov filmu je spevák R. E. M. Michael Stipe. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Esme333

Esme333 (hodnotenie, recenzie)

Já měla film kdysi ještě na VHS a pak jsem tedy začala shánět i DVD. Prodala mi ho přes bazar nějaká dívenka, která si ho koupila společně s rockovým časopisem. Asi netušila, jakého pokladu se zbavuje!! Nikdy bych ten film nedala z ruky, od roku 1998 kdy vyšel neřeknu, že mám oblíbenější film. A hrozně mě potěšilo, že se na hudební scéně objevil umělec jménem Adam Lambert, který se rozhodl glam rock vzkřísit. Sice ve svém stylu, ale myslím že se mu to povedlo! Víc glam roku, víc odvahy a víc třpytek:-))

astaroth27

astaroth27 (hodnotenie, recenzie)

Ja som sa do tohto filmu tak neuveriteľne zamilovala... som človek, ktorý sa vie pre veľa vecí neuveriteľne nadchnúť a tak sa radšej pokúšam svoj fanatizmus brzdiť, lež je to úloha neľahká.. Božský soundtrack, réžia, herci, vizuálna stránka... všetko? :D Kúpila som si originál DVD na eBay a už len čakám, kedy príde.

Morien

Morien (hodnotenie, recenzie)

Postupným ochutnáváním jsem dospěla k názoru, že tenhle film je jeden z nejlepších, co jsem kdy viděla. Ale člověk zkrátka musí být naladěný na stejnou vlnu, určitě se to nemůže líbít každému.

neekro

neekro (hodnotenie, recenzie)

Jen jestli to ze ti to vadi neznamena to ze mas k tomu blizko:D Me tenhle film absolutne dostl... Kdybys ho nechal na sebe pusobit a trosku se do neho vzit, tak si myslim ze by se ti libil. jinak nic proti

_Josh_

_Josh_ (hodnotenie, recenzie)

AAAAAAAA BRRR v puli uz jsem to nevydrzel divat se na libajici se "muze"......

Reklama

Reklama