Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (154)

F.man 

všetky recenzie používateľa

Taky jsem viděl až novější verzi s Chaplinovým komentářem a samozřejmě jsem se skvěle bavil. Chaplin ve Zlatém opojení pracuje více s příběhem a teprve do něj komponuje prvky grotesky. Tady možná, po stránce narace, sem tam nějaké to kolečko zaškobrtne, ale jinak není co vytýkat... Zastavil se, vykročil, zakopl a uklouznul ... ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Par Chaplinovych filmov mam za sebou, ale to, co predviedol v tomto filme opät dokazuje, akym geniusom Chaplin bol. Nielenze som sa opät bavil, ale reziser Chaplin pridal i stipku napätia alebo dramy a ta zaverecna scena z domom nemala chybu a taktiez musim pochvalit uzasnu veselu hudbu alebo z klasickej hudby pouziteho znameho "Cmeliaka". Dnes je rok 2010 a tento film bol natoceny v roku 1925, takze ma predomnou poklonu, kedze dokaze stale bavit a dufam, ze bude bavit aj dalsie generacie. Miesto v rebricku na IMDb ma urcite zasluzene... 03.02.2010 _______ Charles Chaplin - (Osamelý zlatokop) +++ Mack Swain - (Big Jim McKay) +++ Tom Murray - (Čierny Larsen) +++ Georgia Hale - (Georgia) +++ Henry Bergman - (Hank Curtis) +++ Malcolm Waite - (Jack Cameron) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Charles Chaplin, pre verziu z roku 1970 William P. Perry +++ ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Perfektne gradujúci príbeh, navyše veľké peripetie strieda svojský záver, kde síce dochádza k šoku zo stretnutia, no ďalšiu časť s bohatstvom už nerozoberajú. Film založený na náhodách a absurdnostiach, predvídateľný a so šťastným koncom, no veľmi zábavný a o to tu išlo, navyše je to akoby ozaj ešte raná kinematografia. Chaplin ako sliepka, do toho krásny romantický príbeh, síce miestami kruté, no zároveň neidealizujúce danú dobu. Moderná doba, Svetlá veľkomesta, Cirkus, Zlaté opojenie, to sú diela, za ktoré som okrem iného ako jeho príhovor v diele Diktátor Chaplinovi veľmi vďačný. A pre experimentátorov, topánky vy radšej nejedzte! ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

No zadna pecka, ale verim ze soucasnemu/minulemu cloveku obzvlaste ceskemu cloveku musi byt sympaticke, jak americky hloupy liny Honza ke stesti prisel. Vsechno je jenom nahoda ;]] a kdyz je Chaplin uz ta celebrita, co na tom, ze je to docela skaredy devkar nejvetsiho kalibru a ma/mel priznanych nejakych 45 deti. Uricite udelal i lepsi veci nez toto. Hodina sest minut je na grotesku zoufale moc... ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Už dávno som sa tak netešil happy-endu ako pri tomto filme (napriek tomu, že je jasný od začiatku). Ale keď ono sa to ani nedá nefandiť takej sympatickej postave, akou je chaplinov tulák, ktorý či už sa smutne pozerá psími očami, alebo sa snaží, aby mu pri tanci nespadli nohavice...vždy si ma dokáže získať. A to, čo niektorí volajú sentimentálnosť, je pre mňa kúzlo starých filmov, bez ktorého by to vôbec nebolo ono. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (27)

  • Ve filmu “hraje“ skutečný medvěd baribal (Ursus americanus). Na tu dobu to bylo velmi neobvyklé, používaly se převleky. (džanik)
  • Boty, které Charlie Chaplin jí, byly vyrobeny z lékořice firmou American Licorice Company v pobočce v San Francisku, otevřené roku 1925. Společnost byla založena v roce 1914 v Chicagu a v obou lokalitách dosud produkuje. (džanik)
  • Ve scéně, kde Charlie Chaplin ukazuje svůj nakreslený kompas, má sundané rukavice, ale v záběrech předtím i potom je má nasazené. (Novada)

Reklama

Reklama