Reklama

Reklama

Happy Gilmore (Adam Sandler) je horkokrvný typ, ktorému sa nesplnil jeho veľký sen - stať sa uznávaným hokejistom. Postupom času ale objaví svoj veľký dar, na golfovom ihrisku je totiž schopný neuveriteľných odpalov. Preto sa rozhodne zvíťaziť v golfovom turnaji PGA, aby za peniaze z hlavnej výhry zachránil dom svojej milovanej babičky, ktorej hrozí exekúcia. Lenže prezývka Happy mu "šťastie" stále nenosí. Hlavný problém totiž spočíva v jeho horkokrvnej povahe, kvôli ktorej na ihrisku často stráca hlavu. V tom sa mu ale rozhodne pomôcť bývalý golfový profesionál Chubbs a súcitná publicistka Virginia, ktorí ho dokážu upokojiť a vyšperkovať jeho golfové umenie. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (214)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

To, že je golf pro snoby, je všeobecně známá věc. Adam Sandler z ní ale dokázal udělat ještě k tomu něco, co si od té doby snad ani nikdo nedovolil. Dokázal si z ní udělat legraci. Ku pomoci měl postavu Happyho Gilmora a dokonalého Bena Stillera, který by si zasloužil větší prostor a určitě bych ho rád s Adamem opět viděl v jednom filmu. Rivalové jsou tak jednou z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl a už teď se řadí mezi elitu, na kterou budu chtít koukat pokaždé, když si budu potřebovat zlepšit náladu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

A ďalšia z "milióna" komédií, v ktorej hrá "hviezda" komédií 90.rokov 20.storčia Adam Sandler (a tiež Ben Stiller). Áno, je to hlúpe - agresívny hráč hokeja sa náhodou pripletie ku golfu a vyhrá celý šampionát, pričom nikdy predtým nedržal golfovú palicu. Ale je to proste komédia. Nečakajte žiadny napínavý Tin Cup s Kostnerom. Tu sa to vyložene zameriava na zábavu a nie samotný turnaj. Stupídne je aj to v akom oblečení Sandler ten golf hrá. V tričku a rozopnutej košeli sa asi dobre nehrá. Pochválim krátku, asi 10 sekundovú scénu so sexi Julie Bowen na kurte na posteli v pančuškách a spodnom prádle. Účasť už zosnulého padúcha z Bonda Richarda Kiela tiež potešila. Film na nudnú nedeľu ako stvorený. ()

Reklama

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabé! Kouknul jsem se na to, protože jsem to kdysi dávno viděl a zdálo se mi to dobré. Nebylo! Vtipných scén je tady co bych na jedné ruce napočítal a to je ten hlavní problém. Příběh je totiž klasika, nic nového. Být to vtipné, je to v pohodě a příběh by to malinko vynahradilo. Ale todle bylo opravdu téměř nevtipné a po většinu času o ničem a nudné. Howgh! ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Som človek, ktorý dobrovoľne sleduje filmy automaticky radené do "čiernych" raitingov. Som človek, ktorého mnohí neznalí pomerov môžu považovať za filmového masochistu. No je málo vecí, ktoré mi dokážu zdvihnúť mandle. Jedena z nich je asi najmenej talentovaný a najmenej sympatický herec ktorý sa kedy objavil a pravdepodobne aj objaví na filmovom plátne. Áno reč je o Adamovi Sandlerovi. Preto dopredu upozorňujem, že koment bude predpojatý! Happy Gilmore je ďalší zo série filmov s neustále sa opakujúcou dejovou líniou. Neúspešný outsider získa v niečom skill, stretáva príbehového soka, ktorému preberie babu. Pár dejových odbočiek, pokusov o fóry a záverečný francuzák za burácajúceho orchestru. Takýchto filmových klonov chŕli Hollywood ročne na tony. A zakaždým je to len zbytočné plytvanie filmového materiálu. Tak v čom je tu zmena? V ničom, ale tie dva vydarené fóry možno niekomu budú stáť za ryhu na harddisku. U mňa to však nevyhral a prípadná reprojekcia neprichádza v úvahu! ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)
  • Jedná se o druhý herecký výkon v řadě, za který si Adam Sandler zasloužil nominaci na Razzie award pro nejhoršího herce. (KucC)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené