Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia veľmi poctivá gangsterka s konečne iným príbehom. Toto bol (dovoľujem si povedať) akýsi podnet ku všetkému okolo mafiánskych integrácií (Infernal Affarirs - trilogy, The Departed). Depp a Pacino však dávajú herecky týmto filmom na frak, dejovo je to síce pomalé a na zvraty nie až tak zaujímavé, ale tá podstata labužníckeho vychutnávania určite stojí za to! 80%. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Gangsterskej dráme natočenej podľa skutočnej udalosti dominuje samozrejme výborný Pacino v úlohe malej mafiánskej ryby.Po stvárnení veľkých šéfov(M.Corleone,T.Montana,Carlito Brigante),príjemná zmena hrať jedného z davu,alebo ako výstižne vraví jeho postava:"Som iba koliesko v stroji".Po tomto filme som začal brať J.Deppa naozaj vážne.M.Madsen (Sonny) sa v jednom rozhovore vyjadril,že je to jediný film v jeho kariére,na ktorý je naozaj hrdý.Vo filme nie je veľa akcie,aj keď na jednu drsnú vyvražďovačku konkurenčného gangu predsa len dôjde,skôr je tu skvelo rozohratý part osudového priateľstva medzi Pacinom a Deppom."Hey Donnie! Let´s take a walk"...90%. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Trochu jsem se tohoto snímku bál, jelikož poslední film, který měl základ ve skutečném příběhu, mě značně nudil. Donnie Brasco však vyvrátil veškeré mé obavy a po celou dobu jsem zaujatě sledoval obrazovku a pln napětí očekával, jak vše dopadne. Samotný děj je zajímavý, dobře ztvárněný a dekorovaný fenomenálním Al Pacinem, který si postupem času získaval mé sympatie víc a víc, přesvědčivým Johnnym Deppem a typickým Michaelem Madsenem, jemuž role bezcitných tvrďáků či gangsterů dokonale sedí. Posledních několik minut bylo poměrně dost emotivních (zejména pak poslední scéna s Leftym), na čemž se ve velké míře podepsala i podmanivá hudba. Příjemné překvapení. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Paul Attanasio .. Netradiční gangstera - to musím souhlasit. Duo výtečných herců ve slušném příběhu, který potápí nevýrazné okolní aspekty a mdlý a pomalý způsob vyprávění. Mafiánský snímek nesahající legendám tohoto žánru bohužel ani ke kotníkům. Málo úderné, bez napětí, jen těch pár rodinných kliček působí nápaditě. Mafie, to je dobrá rodina! I'm a rat...? ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama