Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak vzhľadom na skutočnosť, že DONNIE BRASCO vychádza na DVD a neinformovaní jedinci by mohli jeho kúpou prísť o značnú sumu peňazí, dovolím si ísť tvrdo proti prúdu tu prítomných "obľúbených". Príbeh agenta ktorý infiltruje mafiu a popritom sa spriatelí s jedným z gangstrov je totiž nezáživnou a režijne nezvládnutou báchorkou (vraj podľa skutočnej udalosti - Bože uchovaj) plnou nudných klišé a dementných "rádobysond" do života mafie. Po filme AUTHOR AUTHOR asi najhorší Al Pacinov film. Aby som ale nebol až tak negativistický, MICHAEL MADSEN aj na malom priestore exceluje ako obvykle. (3.11.2005) ()

brit84 

všetky recenzie používateľa

Celkově nemám moc pozitivní pocit. Jako gangsterka mně to přišlo moc slabý a jako psychologický drama zase moc jednoduchý. Pamatuju si, že před pár lety jsem na HBO viděl film s podobným příběhem, ale v černoškým ghettu. To se mně zdálo o dost lepší. Nepamatuju si ale název, tak pokud si někdo vzpomene, může mě napsat. Díky ()

Reklama

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní pohled na celou věc z trochu jiné strany. Jasně, máte tu zákony versus organizovaný zločin, přičemž to první se musíte pokusit bránit, zatímco to druhé naprosto potřít. Jenže společně se zákony prezentovanými tajnými službami přichází také chlad celé organizace. O lidi přece nejde, jde jen o to, aby právě ony zákony byly dodržované. Ať už to v konečném důsledku znamená, co chce. Ať už to více lidem pomůže, nebo uškodí. Naopak s mafií přichází nečekaně i porozumění, zájem, rodina. A vy najednou stojíte před těžkým rozhodnutím... Můžete se postavit k zákonům zády, nebo prostě podrazit lidi, kterým na vás záleží. Poklepete si s kolegy po rameni, řeknete si, jak jste dobří, a odškrtnete jedno z políček stále se rozrůstajícího seznamu. Ty největší ryby ale stejně nikdy nedostanete. Vždyť zákony a spravedlnost jsou někdy dvě naprosto odlišné věci. /Poznámka k hodnocení: Gangsterky mám hodně hodně moc ráda, ale co sakra dělat, když Mike Newell rozhodně nepatří mezi ty nejzručnější vypravěče žánru (třeba do Scorseseho má daleko) a když se Johnny Depp, z mě neznámých důvodů, neřadí zrovna mezi herce, ze kterých skáču nadšením? ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.7/10] | me: Výborne herecké obsadenie (skvelé typy a charaktery), zaujímavá dejová línia - hlavná ako aj vedľajšia (rodinný život Joea Pistona poznačený pracovným nasadením) v celkovo dobrej (ale nádychom netradičnej) gangsterke, ktorá stojí za to. Avšak Godfather, Scarface a Goodfellas ostávajú aj naďalej nedotknuteľnými klenotmi. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Scéna, ve které trénuje Depp střelbu zbraní byla do filmu zasazena na vyžádání studia, které takový záběr potřebovalo kvůli zvýšení atraktivity filmového traileru. (don corleone)
  • Joseph Pistone (Johnny Depp) střílí na střelnici českou zbraní CZ 75 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama