Reklama

Reklama

Pomstiteľ

Trailer

Obsahy(1)

Po päťročnom odvolacom pojednávaní prepustia na slobodu mafiána Dina Morettiho (Bryan Marshall). Verejnosť čaká, ako na túto skutočnosť zareaguje tajomný Pomstiteľ (Dolph Lundgren), ktorý má za posledných päť rokov na svedomí vraždy 125 gangstrov. Morettiho skutočne čoskoro zabije v jeho dome, ktorý Pomstiteľ vyhodil do vzduchu. Pretože sa tesne pred výbuchom objavil vo dverách domu, špekuluje sa, že mohol zahynúť. Tomu však poručík Jake Berkowitz (Louis Gossett Jr.), ktorého úlohou je Pomstiteľa chytiť, neverí. Myslí si, že Pomstiteľ je v skutočnosti bývalý policajt Frank Castle. Namiesto zabitého Morettiho sa vedenia gangu ujme Gianni Franco (Jeroen Krabbé). Ten zistí, že bude mať problémy s japonskou mafiou, ktorú vedie bezcitná a nebezpečná Tanako (Kim Miyoriová), ktorá dá uniesť deti nových mafiánskych šéfov. Medzi Frankovými mužmi a japonskou mafiou vypukne regulárna vojna… (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčalo sa od 16. augusta 1988 do 3. januára 1989 v Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Punisher nikdy nepoužil rovnakú zbraň dvakrát. (m.a.t.o.)
  • Všetky bojové scény boli improvizáciou samotných hercov, a to kvôli tomu, aby vyzerali čo najreálnejšie. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren zvládol väčšinu svojich kaskadérskych kúskov sám. (m.a.t.o.)
  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)
  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)
  • Postava Punishera (Dolph Lundgren) pochází ze „stáje“ společnosti Marvel, ze které pochází i SpiderMan, na kterého je ve filmu naráženo ve scéně ve vězení, kdy se v Punisherových flashbacích objevují jeho děti, které si hrají s vodními pistolkami v pyžamu právě s motivem Spidermana. (Lorge)
  • Jedná se o jediný film o Punisherovi, ve kterém nemá hlavní postava kostým s lebkou, jak je tomu v původních komiksech společnosti Marvel. (tyzmrde)

Reklama

Reklama