Reklama

Reklama

Na americkú námornú základňu spáchajú teroristický útok. Podľa oficiálnej správy ho spáchalo teroristické komando Čierny október financované Irakom a Líbyou. Losangeleský denník L. A. Post vyšle do terénu svojho reportéra Mikea Andersona, aby objasnil záhadné pozadie útoku, čo sa však vôbec nepáči všemocnej CIA, zastupovanej agentom Lou Jacksonom. Nieje sa čomu čudovať, s pomocou bývalej milenky Susan Cliffordovej a starého kamaráta z vojny Jeffa Coopera totiž Mike prenikne do klasicky neprehľadnej siete intríg a zistí, že žiadny Čierny október neexistuje a útok mal iba zakamuflovať krádež kapsule s nebezpečným nervovým plynom. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Viac triler ako akčný, a Lungren sa predsalen hodí viac do akčňákov. Vyvrcholenie zápletky ala 'vrahom je záhradník' je tak trochu predvídateľné, napriek tomu sledovanie tohoto trileru nebol zabitý čas, hlavne vďaka charizmatickému Lungrenovi. Škoda, že príbeh neponúkol žiadnu nadstavbu iba priemer. ()

nanamarak1 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem viděl jiný film. Vyhýbal jsem se tomu přes 2 roky a jsem ohromen. Slušná detektivka. Nenudil jsem ani chvíli. Pravda, akčních scén pomálu, ale je to technicky natočeno bezproblému a některé scény jsou velmi pěkné (např. Mambo-jambo ve sprše). Škoda, že jsem záporáka(ky) poznal hned. A to se mi snažili zmást i dabingem (nečekaně ho mluvil Vízner). Škoda, že jsem na tom nebyl v kině. Takové filmy dnes už nevznikají. Když připočtu pár dobrých hlášek (Měli tam převařený špagety), nemohu jinak. Pěkných 60%. EDIT: Je smutné, že takové umělé nafouknuté bubliny jako Šestý smysl tu mají tolik procent, a tento se mrcasí na 40. ()

Reklama

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Vedle snímku ´Zúčtování v Malém Tokiu´, který Dolph Lundgren natočil ve stejném roce, docela výrazná změna. Dramatickou roli reportéra snažícího objasnit pozadí teroristického útoku na námořní základnu by u něj asi málokdo očekával. Jeho první odklon od akčního žánru a ne zrovna nejhorší. Zkusil to a snad by to i vyšlo, jenomže si k tomu bohužel zvolil nijak výrazný scénář a značně malou produkci. Spíše televizní film nijak nenadchne, ale ani neurazí. Díru do světa však žádném případě nemohl udělat a není divu. Na takovéto téma s politickým pozadím jsou daleko výraznější filmové počiny. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Už neviem, ako to hodnotiť, lebo som to videl kedysi dávno, keď som mal dvanásť rokov v jednom zaniknutom bratislavskom kine, z ktorého si pamätám balkón s nepohodlnými sedačkami (nie Hviezdu). S kamošom sme vtedy Lundgrena žrali, pretože sme chceli byť iní, tí ostatní žrali hlavne Van Dammeho, ktorý mi bol od začiatku nesympatický. Ale viem, že z filmu som bohvieako nadšený nebol ani vtedy. ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[5.5/10] Klasický Lundgren, tentokrát v zaujímavej úlohe s dobrým hereckým výkonom, ale bez ničoho viacej. Vedlajšie úlohy príliš nezaujmú, dej ma bavil asi tak pol hodinku, potom to upadne, ale stále to nieje zlé, niektoré scény nudia, ale myslím si že ten priemer to u mna bol. Pár akčných scén takisto poteší. Celkom sa mi páči aj prostredie kde sa film odohráva. Takže tie priemerné tri hviezdičky sú u mna viac ako dostatočné. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (4)

  • Kvôli vojenskému konfliktu v Perzskom zálive posunul francúzsky distribútor premiéru filmu o šesť mesiacov. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 13. apríla do 1. júla 1990 v Izraeli. (m.a.t.o.)
  • Film sa premietal v kinách po celom svete okrem USA a Veľkej Británie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama