Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Na frontě

(seriál)
  • Veľká Británia World War II: From the Frontlines
Veľká Británia, 2023, 4 h 51 min (Minutáž: 43–57 min)

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště. (Netflix)

Recenzie používateľa Ahsoka k tomuto seriálu (3)

Druhá světová válka: Na frontě (2023) 

Téma WWII je aj po 85 rokoch stále obľúbená a aktuálna, a tak by to aj malo zostať. Ľudstvo zabúda. Túto tému treba stále otvárať a približovať napríklad aj takýmto mimoriadne krásnym doku seriálom, ktorý s využitím moderných technológií lahodí oku aj generáciám: 1. ktoré nie sú zvyknuté na čiernobiely, roztrasený, nezaostrený obraz, 2. ktoré vojnu nezažili na vlastnej koži, a po 3. ktoré nemajú alebo už nebudú mať možnosť stretnúť sa tými, ktorí ju zažili. S argumentami, že je seriál faktovo neúplný razantne nesúhlasím, lebo vždy si môžem pre úplnosť otvoriť knihu alebo pozrieť iný podrobnejší dokumentárny seriál. V tomto sú najdôležitejšie udalosti týkajúce sa pohybu frontu (kuk vyššie na názov seriálu) a ostatné udalosti okrajovo v absolútne postačujúcej miere. Navyše veľký palec hore za pohľad na udalosti zo všetkých zúčastnených strán a za ukážku ich chválihodných aj menej chválihodných činov (aj víťazí aj porazení). ()

Nadřazená rasa (2023) (E01) 

Vizuálne nádherné. Vzhľadom na počet epizód to chápem tak, že práve vizuál bude najväčší ťahák. Obsahovo tento diel zhrnul udalosti zo začiatku vojny iba heslovite, rozumej to najdôležitejšie. Podobne skratkovito je to aj s osobnosťami WWII. Akoby za všetkým, čo sa Nemecka týka stál iba Hitler, VB iba Churchill, a pod. Súhra rozprávač/svedok so zábermi krásne ladí. Hudba je intenzívna a pekne dopĺňa zbytok a umocňuje celkový dojem. ()

Ovládnout svět (2023) (E02) 

Páči sa mi ako zachádzame do všetkých oblastí, kde nejaká frontová línia bola alebo sa vytvárala a počúvame svedectvá z oboch strán vojny. Nedá sa hodnotiť inak. ()

Reklama

Reklama