Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (365)

classic 

všetky recenzie používateľa

» Budúci sexymbol Ameriky zatienil všetky svoje kolegyne, i hviezdičku z Edwarda ? « 『 Alebo hodnú chvíľu som si myslel, že sa pozerám na ženskú verziu Preletu nad kukučím hniezdom 』To sa mi určite iba zdalo, lebo tu hrá Angie Jolie, ktorá charakterovo, postavovo, ale vôbec nie je ďaleko vzdialená od týchto beznádejných pacientov oregonského špitálu. _Jej postava Lisa je na tom ešte pomerne veľmi dobre po duševnej stránke, aj keď má tie svoje typické výkyvy nalád, no „žijú tu” také rôzne pacientky, ktoré ako sa vraví : „Sú zabité prípady” ! Do tejto cvokárne prichádza taktiež mladá Susanna Kaysen, podľa ktorej sa nakrútil tento znepokojivý snímok režiséra Jima Mangolda, ktorý sa neskôr bude venovať legendárnemu Wolverinovi. Napísala o sebe asi poučnú knižku, však ? Ona je reálne jestvujúci človek, ktorá prežila tieto svoje stavy „vyhorenia” na vlastnej koži, a tak sa jej zhostila herečka s veľkou budúcnosťou Winona Ryder, čo si brúsila zuby na Oscara, ktorá v dobe premiéry snímku ešte netušila, že si bude čoskoro sypať popol na hlavu z jej závratnej kleptománie. Dá sa povedať, že sa z časti úplne zžila so svojou rolou. _ Má to zaujímavé obsadenie, ale mňa extra film nenadchol, i keď sa v ňom skrýva dané p-o-s-o-l-s-t-v-o... PS : Režisér občas volí formu flashbacku, ktorý sa bravúrne prelínal s prítomnosťou, a to by som chcel ešte pochváliť. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mě lákal už dlouho, hlavně kvůli obsazení. Když jsem to zkouknul, tak musím uznat, že to všechny herečky zmákly fakt dobře. Mangold sázel na jistotu a nijak moc neriskoval. Obvyklý vývoj hrdinky, která to napřed v blázinci nesnáší pak zjistí že blázince jsou fajn a ke konci jí jí dojde že to tak cool nebude, nás nemine. Aby to nevypadalo jako křivdění (ten film se mi líbil) jsou tu scény, které utkví (hlavně ta v cukrárně). Ke konci už mi to sice přišlo trochu nastavované, ale když neni co dělat tak je to fakt cool podívaná. 70% ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Susanna sa trošku stratí vo svete a aj sama v sebe. Dostane sa do liečebne, kde zažije veci, ktoré jej otvoria oči, stretne ľudí, ktorí jej s tým pomôžu a ona pomôže im a život ide ďalej. Je pravda, že film ani chvíľu nenudí, má dosť dobrú atmosféru a herečky hrajú výborne, ale pravda je aj to, že je to klasický film z psychiatrickej liečebne, ktorý sa drží zaužívaného postupu. 3,5* ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Všem nadšencům pro tento film se hluboce omlouvám, ale já ho po projekci vnímám jako podprůměrnou napodobeninu Přeletu nad kukaččím hnízdem. Tím však nechci nijak zatracovat tenhle snímek. Angelina Jolie hraje fantasticky, emotivní stránka je také solidní, ale celkově to na mě nezapůsobilo tak jak jsem očekával. Taže za mě průměr. 65% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mladý človek často nevie čo so sebou, dospeje, otvoria sa mu oči a ovalí ho závan krutej reality všedných dní. Nie každý to zvládne bez ujmy... A o tom bol film, o hľadaní samého seba, kde pomoc prišla nečakane a od tých, o ktorých by to človek nepovedal. Z hereckého osadenstva mi najviac utkveli v pamäti W. Ryder, A. Jolie a aj B. Murphy, hlavne A. Jolie zvládla svoju neľahkú úlohu veľmi dobre. No menej ma už oslovilo dramatické spracovanie témy - moc povrchné, s minimom emócií a s dialógmi, ktoré často zaváňali banalitou a detinskou naivitou. Pár silnejších momentov sa tu síce našlo, no celkovo ma to nechytilo za srdce tak, akoby som čakal. Skrátka chcelo to väčšiu hĺbku a popracovať na dialógoch. Priemer.60/100 ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (29)

  • Angelina Jolie mimo natáčení vůbec s Winonou Ryder nemluvila, aby byla schopna svou roli zahrát správně. (HellFire)
  • Kniha i film Narušení (v originále Girl, Interrupted) si vypůjčují název od malby se jménem „Girl Interrupted at her Music“ od nizozemského malíře Johannese Vermeera. (HellFire)

Reklama

Reklama