Reklama

Reklama

Hradológovia - Tajomstvá hradov Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2023, 6x30 min

Hrajú:

Štefan Martinovič (sprievodca)

Obsahy(1)

Števo Martinovič sa nezaujíma len o herecké role, divadlo a filmy: rovnako vzrušujúce sú pre neho aj zámky, tajné pivnice, tisícročné kostolíky, spomienky na historickú minulosť miznúcu v oblaku prachu. Vo svojom najnovšom seriáli navštevuje pevnosti a hrdé kamenné hradby Slovenska, aby sa od miestnych odborníkov a historikov dozvedel vzrušujúce fakty, o ktorých sa v učebniciach nepíše. (TV Spektrum)

(viac)

Recenzie (3)

robo22 

všetky recenzie používateľa

Za mňa sklamanie. Scenár prvej časti rozbitý a zlepený pomocou "vtipných" poznámok sprievodcu, ktoré sú absolútne rušivé a diletantské. Oceňujem zábery na miesta, kvôli ktorým má človek chuť miesto navštíviť. Škoda, ak bude seriál pokračovať v tomto trende, bude to obrovsky premrhaný potenciál témy a okamžite zapadne do zabudnutia. Porovnávať ho napríklad s formátom Štíty království českého (seriál) (2008) sa vôbec neoplatí. Nijaká erudícia, odborný prehľad, koncepčnosť, iba chaos, ktorý rýchlo vyprchá. Dávam dve hviezdy iba preto, že na hrade Čabraď som ešte nebol a vďaka pár záberom z tejto prvej časti mám chuť sa tam pozrieť. Dôvod pripomenúť si niečo opakovaným pozretím prvej časti ale nemám. Žiaľ. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Či je táto odľahčená forma vhodne zvolená, asi nie je tak dôležité, aj keď, samozrejme by človeku viacej dal vážnejší a širší prístup, trebárs aj s použitím "rozprávajúcich hláv", historikov. Maďari si totiž myslia, že tu všetky hrady vybudovali oni, čo vôbec nie je pravda. V každom prípade ma Števo Martinovič rozosmial okamžite, keď sa na začiatku tejto (maďarskej? slovenskej?) relácie objavil a táto zábavnejšia forma mi až tak neprekáža. No myslím, že to práve kvôli tomu, že to nejaké väčšie ambície ani nemalo. 50%. ()

Reklama

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Jak se tady zmiňuje, pokusy o žertovné scénky mě v tomhle formátu spíše odrazovaly (bylo jich moc). Působí to díky nim možná až moc odlehčeně a amatérsky. Přitom grafická úroveň a potenciál to má ohromný. Moc podobně laděných věcí jsem neviděl. Potěší dívat se na hrady jiným způsobem, než průvodcovskými odsypanými frázemi, ale rozhovorem s někým, kdo tomu zřejmě rozumí. Dronové záběry. 3D rekonstrukce se moc nezdařili, ale snaha byla. Uhrovec a Lietavský nej. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama