Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (137)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Slováci mě nepřestávají překvapovat. Po loňském vydařeném Invalidovi opět bodují. Tohle má poněkud pochmurnější atmosféru. O to děsivější je, že film vychází ze skutečných událostí Slovenska v 90kách. Byla to asi docela divočina. Sledujeme tu příběh policajta Mikyho, který má sice trochu netradiční metody, ale snaží se bojovat za správnou věc. Po smrti svého kolegy na místní mafii ještě přitvrdí. Kdo nakonec vyhraje tento nerovný boj? Je to místy vážně šílené... "Sejdeme se u Patkana." ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Policajný kapitán Miko je pánom na svojom piesočku, presne vie kde sú hranice za ktoré sa nechodí. Všetko sa ale pokazí, keď mu na okrese pridelia zelenáča, ktorý chce za každú cenu zmeniť svet k lepšiemu. Herecké obsadenie: Barta, Loj či Jakab sú vynikajúci herci akurát badať z ich prejavu značný diskonfort. Na druhej strane to čo tam predvádzal Rytmus to bolo už prehrávané až moc. Prevedenie: Filmu by evidentne svedčala kratšia stopáž a vedel by som si ho predstaviť ako vynikajúci seriál, ktorý by mohol hravo konkurovať klenotu ako je napríklad "Za Sklom". Ale takto v jednej kope je to strašný guláš. Pocity: Najkritickejšie hodnotím, že slovenský film nás opäť vykresľuje ako národ alkoholikov. Za ďalšie je tu nuda. Prvá polovica filmu bola tak na tri mikro spánky a keď už zasvieti svetielko nádeje s mafiánskymi pomstami, dostaneme SISkárskeho pseudo čističa a hru na mačku a myš, ktorá filmu vôbec neprospela. Otvorený koniec sľubuje pokračovanie a pevne verím, že sa dočkáme niečoho akčnejšieho a kratšieho. Pridaná hodnota: Aj východné Slovensko chce mať svoj mafiánsky film z obdobia 90. rokov. 32% ()

Reklama

mira007 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Česko má Soukupa a Slováci Biermanna!! Už Sviňa byla povedená gangsterka a Válka policajtů jak by smet. Připomíná to silně gangsterky evropského střihu, především ty Francouzské, takže za mne velká spokojenost. Nevadila mi ani delší stopáž 150 minut, protože nenudil jsem se ani sekundu. Má to věrné dobové zasazení 90.let, korupci na všech stranách, výborného Rytmuse jako šéfa mafiánů, který mohl mít klidně více prostoru, protože mu to velmi sedlo. Je to drsné, atmosférické, chlapské, autentické a dojde i na nějaké nečekané zvraty.  Přesně jak mám rád. Škoda tak neuzavřeného konce, asi se počítá se sequelem a klidně bych si druhý nášup dal. Za mě jeden z nejlepších slovenských filmů. Tohle bratia možem ! :) 80% ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Film v podstate bez nejakého súvislého deja. Hodinu vôbec netuším čo sa deje a okrem nejakých nadávok a policajta gangstra ktorý tlačí chleby s reznami do hlavy a nechá miznúť ľudí ako prd vo vetre má nazaujalo nič. Bárta je hrozný, Loj ešte viac našťastie nie je tam dlho a Rytmus škoda slov. Možno by to šlo, ale absolútne tie postavy sú  nedôveryhodne a scenár slabý.Po minuloročnom Invalidovi som dal našej tvorbe šancu no keďže dobrých hercov u nás spočítam na jednej ruke moc sa toho vykúzliť nedá. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)
  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)

Reklama

Reklama