Reklama

Reklama

Podle skutečných událostí. Když se obchod stvrzený podáním ruky zvrtne, majitel pohřebního ústavu Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones) si najme charismatického advokáta Willieho E. Garyho (Jamie Foxx), aby zachránil rodinnou firmu. Tato dvojka se za bouřlivých scén a výbuchů smíchu spřátelí a v inspirativním příběhu odhaluje korporátní korupci a rasovou nespravedlnost. (Prime Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Taková neznámá soudní pře pohřebních ústavů, s čímž se jeden nepotkává každý den... ani týden... měsíc... natož rok...Bylo to sledovatelné, bylo to vlastně zajímavé a jednomu z toho může rozum stát. Kdo v tomhle byznysu nedělá asi netuší vo co tu go. A, že se tu dějou věci! Za mě holywůdskypozitivních 70% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasická rozprávka zo súdnej siene, kde maličký staručký Dávid porazil hnusného zákerného Goliáša. Ale tentoraz je to natočené v takom extravagantnom štýle akokeby to natočilo MTV. Všetko je cool muther fucker a neviem aký fucker, proste bláznivý obhajca Foxx fuckuje viac jak raper. Príliš upozadená mi pripadala súkromná línia, takže som sa veľmi nevedel vcítiť do Jonesovej postavy starého dobráckeho majiteľa pohrebných ústavov, ktorý bojuje za spravodlivosť. Šťastný koniec nie je žiadnym prekvapením. A keďže je to podľa skutočnej udalosti, tak nemôže chýbať dovetok, že obhajca a jeho klient ostali kamarátmi až kým ich smrť nerozdelila. Proste rozprávka, ale pekne sa na ňu pozerá. Len keby sa tam toľko nefuckovalo. 6/10. ()

Reklama

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Napriek mnozstvu, v sucastnosti uz hereckych hviezd, prikraslili skutocne udalosti mierou mimoriadnou. Az tak, ze to posobi ako naivna pravnicka rozpravka s premrstenou stopazou, ktora vas bude zarucene obcas nudit. Divrak porozumie aj, uz po x-ty-krat a nikdy nekonciace, bicovanie "white-folks" za realne prikoria z minulosti. Zial, postavit na tejto premis dalsi z filmov s tak slabym scenarom je unavne. Skoda, ze tam nepriliali viacej skutocnych realii. Len, ako bolo pisane v zavere, "pre efekt". Slabsi priemer. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tak určitě se nejedná o top soudní drama, ale charakterem případu je přinejmenším zajímavé. Nicméně i tak je to v kostce další příběh z ranku David vs. Goliáš a z nastavených mantinelů film ani na chvilku nenapadne. ale i když je to často až do detailu podle zažité šablony, dá se na to bez problémů dívat a díky hereckému obsazení hlavním hrdinům fandit. Potěší i šikovně zakomponované důvody k úsměvu a své siodvedlo i solidní vyprávěcí tempo. Co se týče rasového podtextu, tak ten je pochopitelně přítomen, ale netlačí se tu tolik na pilu, jak jsem se původně bál. 70% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

čekal sem odlehčenější kousek a nakonec sem dostal klasické soudní drama kde proti sobě stojí obyčejný člověk a zlá nenasytná korporace. Jelikož mám rád soudní dramata, tak mi to nikterak nevadilo, nicméně ač opřen o skutečné události nemá Pohřeb čím překvapit a v rámci žánru se jedná spíš o jednohubku, která neurazí ale celkem pravděpodobně jí už znova neuvidím. Škoda, že tvůrci víc nevyužili spojení Jamieho Foxxe a Tommy Lee Jonese. Ten první si tu jede svůj standard ukecaného frajera, ten druhý má poměrně málo prostoru a jeho hlavním úkolem nejspíš bylo jen tvářit se smutně...65% ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo v New Orleans od marca 2022. (Arsenal83)
  • Skutočný Willie Gary (hrá ho Jamie Foxx) sa objaví v scéne počas záverečných titulkov. (Arsenal83)
  • Skutočný Jerry O'Keefe (Tommy Lee Jones) bol v druhej svetovej vojne námorným pilotom. Za jeden deň 22. apríla 1945 zostrelil 5 japonských lietadiel, takže sa 24 hodín stal leteckým esom. Ďalšie 2 zostrelil 28. apríla 1945a nakoniec bol vyznamenaný metálmi Navy Cross a Distinguished Flying Cross. (Arsenal83)

Reklama

Reklama