Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Kate cestuje do Francúzska za svojim záletným milencom Charliem, ktorý jej po niekoľkých dňoch v Paríži oznámil, že práve stretol ženu svojich snov. Kate chce o svoju lásku bojovať, ale situácia sa začína komplikovať. Už v lietadla stretáva šarmantného podvodníka Luca, francúzskeho voľnomyšlienkára a bohéma, netušiac, že Luc do jej batožiny ukryl pašovaný kontraband... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já nemám pokoj. Někdo mi zabral pokoj. Někdo v jehlových podpadcích a červených šatech." Tak copak to tu máme? Roztomilou holku Kate s aviofobií, stresem uloženým v žaludku a bez snoubence, kterej začal myslet penisem. A pak tu máme štramáka Luca se slabostí pro lhaní, cizí dopravní prostředky a manželku svýho bratra. Tak tyhle dva by mohl dohromady dát jen scénárista. A hle, on to udělal. Bylo to vlastně docela milý, nějaká ta jiskra tam taky přeskočila, ale mě nejvíc bavil recepční. Ono vzít si úplatek a s úslužným úsměvem nepodat požadovanou informaci, to umí jenom opravdovej borec - "Když naši hosté potřebují ochranu před svými vlastními snoubenkami, tak na rozdíl od některých jiných zemí, Francie není země puritánských pokrytců." ()

Pecival 

všetky recenzie používateľa

Vynikající komedie díky které jsem kdysi pradávno začal mít rád Kevina Klina (nemalý podíl na tom měly taktéž divoká stvoření). V tomto filmu je doslova neodolatelný, čímž nechci tvrdit, že by Meg byla k zahození. Strašně pohodová podívaná, která vás přímo vybízí sednout na vlak (letadlo, motorku, kolo) a vyrazit koštovat víno. Jedna z mých nej romantických komedií. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky bozk som si napriek slabšiemu hodnoteniu užívateľmi pozrel pre pomerne kuriózny dôvod: Práve otázka, kto hral v ňom titulnú ženskú úlohu, ma stála nejaké body v televíznej vedomostnej súťaži. O romantických filmoch som už v komentároch viackrát napísal, že ich účinok na diváka a ich hodnotenie užívateľom ČSFD sú viac pocitové, ako racionálne záležitosti. A u Francúzskeho bozku to na mňa jednoducho nefungovalo. Nie, že by strapatá Meg Ryan bola nesympatická (i keď paleta jej výrazov je pomerne úzka), ale čo ďalej? Nevýrazný dej, nezaujal ma ani obdivovaný Kevin Kline a aj keď ma film nenaštval nudil som sa pri ňom poriadne. Preto iba dve. ()

vladous 

všetky recenzie používateľa

Krásná romantika zasazená do Francie, většinou když tvůrci z Hollywoodu příběh filmu soustředí na tuto část Evropy, má to úspěch (Sabrina, Dobrý ročník). Meg i Kevin Kline jsou naprosto úžasní, na scénu v restauraci, jak se tam Meg plazí po zemi se můžu koukat stále. Výsledek je zdůrazněn i kvalitním českým dabingem (Menšíková, Šťastný, Rymský). Pro mě 90%. ()

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Vtipné, milé, úžasne veselé, zdravo romantické, s harmonickou a šarmantnou dvojkou, fajnovým scénarom, o láske, ktorá má náboj ako hrom a ktorej to ale sakramentsky pristane. Kline je odzbrojujúci, Meg Ryan mi ako herečka ani trochu nesedí, ale postava Kate mi jednoducho učarovala... Pre mňa jej najvydarenejšia romantika... a myslím, že aj najvtipnejšia... Francúzsky bozk ja nikdy neodmietnem! :) Zaujímavé komentáre: kleopatra, Anthony, Tosim, Jeanne, EdaS ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (7)

  • První film, kterému Meg Ryan dělala producenta. (StarsFan)
  • Natáčelo se od 17. srpna do 22. prosince 1994 v Paříži a na Azurovém pobřeží, zejména v Cannes. (lapatata)
  • Když Kate (Meg Ryan) letí poprvé, tak leknutím zatáhne roletu na okénku do zhruba 2/3. Avšak když zandavá prospekt zpět do sedadla před sebou, tak je okénko zataženo skoro celé. (johnnymay)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené