Reklama

Reklama

The Tube

(seriál)
všetky plagáty
Veľká Británia, 2012, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrajú:

Julian Barratt (rozprávač), Roy Kenneth, Andy George, Bob Sayer, Josh Goldberg, Adam Lenski, Ricky Lucas, Ade Adefami, Joe Breslin, Mike Smith, Peter Tollington, Olu Osinuga, Lee Crane, John Healy (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál britskej televíznej stanice BBC o fungovaní londýnskeho metra. Šesť epizód podrobne približuje, že metro zďaleka netvoria iba vodiči vlakových súprav, ale vyše 20-tisíc zamestnancov, vďaka ktorým tento komplexný dopravný celok dokáže efektívne fungovať 24 hodín denne. (GTS_PUNK)

Recenzie (1)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Londýnske metro je jedným z najvyťaženejších dopravných systémov na svete. Šesťdielny dokumentárny seriál televíznej stanice BBC z roku 2012 divákovi umožňuje nahliadnuť do zákulisia celého fungovania tohto gigantického nielen podzemného systému, v ktorom musí byť všetko perfektne zladené a presne do seba "zapadať". Ak si niekto myslí, že metro sú iba vodiči vlakových súprav, dokument ho veľmi rýchlo vyvedie z omylu, ukazujúc, koľko rôznych povolaní celý tento systém v skutočnosti tvorí. Metro nie sú iba vodiči, ale aj dispečeri, stavbári, opravári, predavači lístkov, revízori, vedúci jednotlivých staníc, mechanici, upratovači, deratizátori a mnohí ďalší. Šestica hodinových epizód je dynamickým a skvelo natočeným mixom najrôznejších situácií, s ktorými sa možno v londýnskom metre bežne či menej bežne stretnúť. Každý, kto mal možnosť niekedy na vlastnej koži okúsiť cestovanie pod zemou v britskej metropole, vie, že obzvlášť počas rannej špičky je nápor cestujúcich enormný. Ak sa v celom "súkolí" metra pokazí čo i len jedna jediná súčiastka, môže to viesť ku kolapsu na viacerých linkách súčasne. The Tube predstavuje vynikajúci dokumentárny počin, ktorý odhaľuje zákulisie fungovania celého systému londýnskeho metra. Seriál je zaujímavý nielen svojou obsahovou stránkou, vďaka ktorej sa divák dozvie, ako konkrétne časti metra presne fungujú, ale takisto svojou výpravou, výbornou kamerou a dynamickým strihom, ktorý vytvára pocit, že všetko je stále v pohybe. Presne tak ako v londýnskom metre. Vo svete pod svetom, ktorý 24 hodín denne žije svojím vlastným životom. ()

Reklama

Reklama