Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdanlivo nevinné šikanovanie nováčikov postupne prerástlo do trestnej činnosti. Hasman donútil nesmelého Ctibora, aby si namiesto neho dal rande s Venušou – predavačkou vo vojenskej predajni Arma. Len vďaka Michalovi, ktorému sa Ctibor zveril, nedošlo na schôdzke k najhoršiemu. Pokorený Hasman si na Ctiborovi vylial zlosť a surovo ho zbil. Celá udalosť by zostala zo strachu a falošnej solidarity v tajnosti, ale poručík Bílek sa rozhodol, že šikanovanie na rote odhalí a jeho úsilie je nakoniec úspešné. Pristihne totiž Hasmana priamo „pri čine“. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (5)

topi80 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jestliže někteří říkají, že míra propagandy tohoto seriálu je zmírněna tím, že tam byla ukázána šikana, nemohu s tím souhlasit. Mazáctví bylo běžné, dělání bažantích kliků za předání dopisu rovněž, nějaká ta službička "bufet, "sahara" rovněž. I když, ne vždy lze mazáctví považovat za šikanu. Seriál však ukazuje, jak na jednotce "řádí" jenom jeden mazák, zatímco to vždy bylo dílem všech, co to měli do civilu za méně. Zde je to ještě zahráno do autu tím stylem, že ten mazák je ještě takový magor, (POZOR, SPOJLER) že se mu chce kousek od kasáren znásilnit holku, kterou potkává denně v kantýně. Prostě klasický jediný ošklivý mazácký vyvrhel na celé jednotce celkem slušných hochů. A když unikne průšvihu a Kyslík ho nenapráší, tak jde svému zpečetěnému osudu doslova sám do náruče, místo aby si dal aspoň na chvíli voraz. Měl by to být odpad, ale za Javorského a Hájka dávám dvě hvězdičky. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Proč nám vojáci neříkají pravdu? Proč Voříšek lže?" Kyslík sa stáva pomocníkom Amora, dobrovoľne posiela za iného zamilovaný telegram a nedobrovoľne dohadzuje rande násilníkovi Hasmanovi, ktorý sa navyše vo voľných chvíľach plne venuje jeho maličkosti. Politruk Bílek si dáva na moment pauzu od skladania budúceho víťazného popevku pre súťaž politickej piesne a zahajuje pátranie po pôvodcovi šikany, toho ojedinelého javu v ľudovodemokratickej armáde, ktorý je po rýchlom odhalení samozrejme odsúdený na schôdzi celoútvarového straníckeho výboru a vinník pohotovo poslaný pred prokurátora. Nadporučík Ráž si stále menej rozumie s manželkou v novom byte, navyše sleduje zásadový rozklad vlastného otca, toho času v službách OPBH. Štyri harmančekové čaje od Venuše. "Je to skrátka pořádná ostuda roty, praporu a nakonec i celého pluku, že se něco takového vůbec stalo!" ()

Nick321

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Jé to jsi ty, já jsem myslela, že to je nějakej chlap. Co chceš?" 😂 Jinak je zajímavé, že Venuše má účes jako kdysi David Lee Roth z Van Halen. Stejně jako Rážová má skoro stejný účes jako její muž. 😂 ()

Reklama

Reklama