Reklama

Reklama

La Pêche aux poissons rouges

Dokumentárny / Krátkometrážny
Francúzsko, 1895, 1 min

Obsahy(1)

Malé děti jsou námětem nejednoho z raných filmů bratří Lumiérů. Také v tomto snímku z roku 1895 je středem pozornosti malé dítě (přidržované otcem), které se zvědavostí dětem vlastní zkoumá skleněnou nádobu s vodou a rybičkami. (bonolennes)

Recenzie (15)

Webb 

všetky recenzie používateľa

Malé batole stojí na stole a před ním je malé akvárko s rybičkami. Otec batole drží zezadu a nabádá dítě, aby sáhlo do vody a chytlo si rybku. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Dieťa sa teší z rybičky alebo možno viacerých, nie je to dobre vidieť. Otec je zodpovedný, lebo dieťa pridržiava, celkom zaujímavé. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Maličké dievčatko v šatočkách a bielej baretke s brmbolcom stojí nad skleneným akváriom v tvare širokej vázy. Vzadu ho pod pazuchami úporne pridržiava otecko, a zároveň ho pobáda k chytaniu rybiek. Dieťaťu sa strkať rúčky do studenej vody zjavne nechce, neustále sa vrtí, no proti držiacim rukám nezmôže nič. Úporne sa drží okrajov nádoby, zo dvakrát ruku v akvárku omočí, zvyšok času striedavo smutne hľadí do kamery alebo sa snaží ukončiť celé trápenie. Príliš veľa citu pre uvoľnenú detskú hravosť tu Lumiérovci nepredviedli. ()

Reklama

Reklama