Reklama

Reklama

Love Story

  • Česko Love Story (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Filmová romance vypráví příběh dvou mladých lidí, kteří se i přes odpor svých rodičů rozhodnout vzít. Oliver a Jennifer musí začít od úplného začátku, jelikož Oliverův bohatý otec dostál svým výhružkám a Olivera vydědil. Ani po několika letech se vztahy mezi synem a otcem nelepší. Navíc mladý pár zjištuje, že Jennifer nemůže mít děti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (209)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre fanúšikov tragiromantiky to bude kľudne i lepšie ako Romeo a Júlia. Iní v tom môžu vidieť obyčajný ľúbostný príbeh, ktorý tlačí na city diváka. Ale v roku 1970 takýchto drám nebolo veľa, nie je to teda gýčovitá uplakaná romanca. Z tohto pohľadu sa podarilo z jednoduchého príbehu urobiť hodnotný príbeh s presahovými myšlienkami ako je napríklad spoločenské postavenie vs láska. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Hned na zaciatku filmu sa dozviete, co sa stane a neskor som uz na to ani nejak nemyslel, pretoze prislo mnoho inych zivotnych nastrah oboch hrdinov, ze som takmer na to zabudol a cakal som len nejaku klasicku romanticku dramu, lenze zrazu prisiel sok. Cely film hrala krasna smutna melodia, ktora si Oscara za najlepsiu hudbu podla mna zasluzila. Film bol nominovany aj za najlepsi film roka, avsak najlepsim filmom sa stal GENERAL PATTON (1970). V kategorii najlepsia rezia to bolo podobne, sosku vyhral reziser filmu Generala Pattona Franklin J. Schaffner. V hereckych kategoriach boli nominovani Ryan O´Neal a Ali MacGraw za hlavne ulohy a John Marley za vedlajsiu ulohu, avsak ani jeden z nich nedokazal nominaciu premenit na Oscara. O´Neilovi vyfukol sosku George C. Scott za dramu GENERAL PATTON, Ali MacGraw zase Glenda Jackson za romanticku dramu ZAMILOVANE ZENY (1969) a Johnovi Marleyovi pre zmenu John Mills za romant. dramu RYAN´S DAUGHTER (1970). ________ Ali MacGraw - (Jennifer Cavalleri) +++ Ryan O'Neal - (Oliver Barrett IV) +++ John Marley - (Phil Cavalleri) +++ Ray Milland - (Oliver Barrett III) +++ Russell Nype - (Dean Thompson) +++ Tommy Lee Jones - (Hank Simpson) +++ ()

Reklama

Crawler-D 

všetky recenzie používateľa

Právem oscarová hudba posouvá vyznění každé scény z obyčejné romance v něco mnohem důležitějšího a tragičtějšího. Přesto mi vadilo, že spousta důležitých témat byla jen načrtnuta, úvodní seznámení dvou sebevědomých a sarkastických lidí příliš samozřejmé (pro něj to možná mohla být výzva, já bych šel řpíště do jiné knihovny, jenomže žádný podrobnější popis film nenabídne) a závěr, od momentu, kdy se Oliver dozví pravdu, klouže od jednoho rantlu k druhému a my zůstáváme nezasvěceni a mimo pojetí času. ()

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

toto nie je žiadny béčkový, presladený, patetický romatnický film, toto je láska...krásne citlivo a prirodzene natočené a taktiež veľmi smutné...už na začiatku sa dozviete k čomu dospejeme na konci a aj tak sa s tým nebudete chcieť zmieriť a dúfať že sa to nejako zmení...slzy boli...zožral som tento film aj s navijákom...a výborná hudba len vylepšila celkový dojem ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Je moje blbost, že se na to koukám, když tyhle romanticko-ubrečený filmy nemám vůbec rád. Ale zrovna jsem na to náhodou natrefil v televizi, tak jsem to zkouknul. Výhoda filmu je v tom, že hned v první větě je divákovi vyzrazeno, jak to dopadne, takže pokud vás tento typ filmů nebere, můžete to klidně hned po tom úvodnim monologu vypnout a cca 1,5 hod času si ušetřit. Jinak se jedná o celkem obyčejný romantický drama. On je bohatej, ona chudá, on ji chce, ona si myslí, že je blb, nakonec se daj dohromady a žijou spolu šťastně až do smrti. Akorát ta smrt přijde nečekaně rychle. Nejzajímavější z celýho filmu pro mě byl asi debutující Tommy Lee Jones. Jinak mě na tom vůbec nic nezaujalo. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (16)

  • První film Raye Millanda, ve kterém se objevil bez příčesku, který nosil po desetiletí. (Kulmon)
  • Ali MacGraw bylo v době natáčení 31 let. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (viac)

Reklama

Reklama