Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (7)

Milé dítě (2023) 

Osobne mám dojem, že prvá polovica, respektíve štyri epizódy, ponúkajú presne to, čo divák od podobného krimi očakáva a vyhýba sa akejkoľvek nezaujímavej dejovej výplne. Dojazd seriálu však nedokázal, opäť opakujem že v mojich očiach, dostáť svojho potenciálu a na povrch sa tým pádom dostáva viacero otázok ohľadom elementárnej logiky. Policajt prenasledujúci hlavného podozrivého o tom neoboznámi kolegov, ten správny kľúč k vyriešeniu prípadu je celý čas po ruke, ale nikoho to príliš nezaujíma, dom starých rodičov nie je aspoň minimálne pod dohľadom polície, no a samozrejme utečenci z miesta činu by zrejme zostali v rukách odborníkov dlhšie ako v seriáli. Nehovoriac o tom, že hlavná ženská postava bola tak jednoducho zmanipulovateľná v tak relatívne krátkom čase. No a nakoniec sa toho tak nabalilo, že aj výsledné hodnotenie je nižšie, i keď celkový pocit je pozitívny. 70% ()

Hannah (2023) (E01) 

Pomerne originálny koncept v rámci kriminálnych sérií, a to najmä preto, že dieťa po oslobodení z domáceho väzenia dáva najavo, že ak vo svojom živote nič iné nepoznala, tak to, čo pozná, je pre ňu to jediné normálne. Okrem toho ponúka pilot aj zvláštny záverečný zvrat, o ktorom neviete, čo si myslieť. A celé to má podobne zvláštnu, komornú, melancholickú, chladnú a depresívnu atmosféru. ()

Děda (2023) (E02) 

Druhá časť je o niečo akčnejšia a menej atmosférická než tá prvá, ktorá zahákne asi každého. Avšak stále je to psycho a značne mysteriózne, pretože niektoré podávané informácie skrátka nedávajú zmysel a nabádajú aj na prípadné nadprirodzené vysvetlenie. Tak ďaleko snáď seriál nezájde, sem by sa to asi nehodilo. Epizóda sa volá Dedo no a ten dokáže za tú trištvrte hodinku začať tak liezť na nervy, že mu veľa dobrého neprajem. Záver je trocha prepálený, snáď táto nešťastná udalosť niekam povedie. ()

Dům (2023) (E03) 

Dej sa posúva míľovými krokmi vpred a kde by inde mohol končiť, tu v podstate iba začína. Čaká nás tak zopár zaujímavých zvratov, i keď sa divák môže počudovať nad tým, prečo polícia nefabuluje podobne ako on a namiesto premýšľania skôr len vstrebáva informácie. Kto mal naposledy radosť z výbuchu, tak tu ich máme hneď niekoľko, pričom osobne by som sa zaobišiel aj bez nich. ()

Pravidla (2023) (E04) 

Stále je tu dosť deja, udalostí a zvratov na to, aby bol divák neustále v napätí a nepociťoval, že by snáď Milé dieťa obsahovalo vatu. Osobne mám ale celkom veľký problém s vnútorným hlasom, pretože keď už sme zistili, ako to tvorcovia mysleli, tak by úplne stačil iba pohľad na herečku a jej mimiku, aby sme si domysleli, čo sa jej odohráva v hlave. Našťastie využitie tejto barličky nie je až tak časté, aby z toho diváka trafil šľak. ()

Dárky (2023) (E05) 

Dozvieme sa síce jednu veľmi dôležitú informáciu, minimálne, avšak epizóda, ktorá predchádza veľkému finále, by mala mať väčší spád a neobsahovať vatu. Tú doposiaľ Milé dieťa nemalo, tak ma tento subjektívny dojem pomerne nemilo prekvapil. Výsluchy sú fajn, ale tiež by som od nich očakával väčšie grády. No a že sú kamery aj tam, kde by ich iba málokto čakal, by mohla aspoň polícia predvídať a dotyčný objekt preskúmať. ()

Pro Lenu (2023) (E06) 

Finále naplno ukázalo, v čom bol celý seriál silný, ale aj v čom bol slabší. Ide rovnomerne o detektívku a psychologický triler, pričom do istej miery v oboch smeroch dokáže ako nadchnúť, tak ponúknuť viacero nelogických momentov. Finále neponúkne žiadne skutočné prekvapenie, skôr človeka napadne, prečo týmto smerom nepátrala polícia hneď od začiatku. Záver na pláži ale má svoju váhu a necháva niektoré veci relatívne neuzavreté, ale nebojte sa, samotný prípad sa uzavrie na sto percent. ()

Reklama

Reklama