Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý, kto pracuje pre Organizáciu Spojených národov, je povinný zachovávať mlčanlivosť. To si veľmi dobre uvedomuje i tlmočníčka Sylvia Broomeová (Nicole Kidman). No keď sa stane náhodnou svedkyňou vražedného sprisahania, nedokáže len tak nečinne sedieť so založenými rukami, čakať na „veľký tresk“ a poslušne mlčať – rozhodne sa konať! Nie je jej totiž ľahostajné, že bezcharakterní politici bez akýchkoľvek škrupúľ plánujú vraždu vysokého afrického vládneho hodnostára a následný puč! Aj Sylviin život je v bezprostrednom ohrození, pretože o tom, čo vie, sa v relatívne krátkom čase samozrejme dozvedia i prominentní atentátnici spomedzi členov OSN. Poriadne vystrašená a šokovaná mladá žena sa preto obráti na FBI, ktorá na tento háklivý prípad nasadí agenta Tobina Kellera (Sean Penn). No ten – a nielen on – Silviin príbeh nepovažuje za práve dôveryhodný... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (391)

klerik 

všetky recenzie používateľa

VYCHÁDZAJÚCE SLNKO+OSOBNÝ STRÁŽCA Konečne zase poriadny triler! Dostatočne komplikovaný, aby bol divák stále v pozore, napínavý a skvelo zahraný. Možno Kidmanovej postava (ktorá, vyzerá nečakane dobre v blond) mohla byť menej zaangažovaná do celej veci, čo by pridalo na uveriteľnosti, ale skvelé dialógy a iskrenie medzi hlavnou dvojicou to skvelo vyvážia... ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Dobře zrežírované, zahrané, vygradované (scéna v autobuse působí mnohem napínavěji a drsněji, než všechny výbuchy v Mission Impossible dohromady), postup tajné služby reálný a charaktery agentů přirozené (žádní kriplové X). Jen ten konec a ostatně celá zápletka s Nicole coby africkou bojovnicí za práva lidu to bohužel sráží do průměru. Škoda, protože jinak mám tenhle typ thrilleru rád a vyhovuje mi i Pollackova režie. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Upřímně, čekal jsem víc, mnohem víc. Pollacka mám rád (např. film Tootsie můžu kdykoliv) ale tohle byla nuda. Začátek vypadá slibně, pak se film hodinu prakticky "nehýbe" a já se nudil, pak je asi 10 minut akčnější sekvence (jízda autobusem) a pak… zase nuda. Konec byl lepší, ale ani ten nedokáže mé hodnocení dostat na víc než 60 %. Což u filmu, kde hraje Sean Penn, má hodně oblíbená herečka Nicole Kidman a který režíruje právě Sydney, je zatraceně málo. Opravdu jsem čekal mnohem víc. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Po polhodine som vstal a išiel si uvariť čaj. Po ďalšej polhodine zohriať niečo pod zub. Potom sa vycikať (vtedy som to už pauzol) a potom prebehnúť na bicykli.... Večer som to konečne dopozeral a to len preto, aby som zistil, že ani samotný záver nepovýšil tento mdlý pokus o klasicky strihnutý thriller na FILM. Sidney Pollack's not my cup of tea. Definitely. ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Sydney Pollack je po (pro mě velmi) dlouhé odmlce opět na scéně. Tentokrát se vrátil ke svému oblíbenému tématu - politickému thrilleru. Pollackovu režii miluju, takže jsem k jeho filmům někdy až nekritický. Když si ale najde dobrý scénář a "k ruce" si vezme Nicole Kidman (hraje naprosto skvěle) a Seana Penna (hraje prostě úžasně), tak jak to asi mohlo dopadnout ...... Není to čistá "stovka", ale fakt se mi to moc líbilo. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Nicole Kidman podepsala smlouvu na film bez toho, že by si prečetla scénář. (imro)
  • Pôvodne sa mal film nakrúcať v Toronte, kde mala byť postavená replika Valného zhromaždenia OSN, no obrovské náklady na prípadnú výrobu charakteristických stolov s fluorescenčnými žiarovkami prinútili producentov zdvojnásobiť úsilie pri rokovaniach s OSN a získať povolenie natáčať priamo v sídle OSN, čo sa napokon podarilo. (Arsenal83)
  • Název fiktivního státu Matobo je ve skutečnosti názvem národního parku v Zimbabwe. (cze.Oi)

Súvisiace novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (viac)

Reklama

Reklama