Reklama

Reklama

Drozd v černičí

  • Česko Kos v ostružiní (viac)
Trailer 2
Švajčiarsko / Gruzínsko, 2023, 110 min

Obsahy(1)

Etero má 48 rokov, žije v ospalej gruzínskej dedinke, a v otlčenom obchodíku predáva pracie prášky a kozmetiku. Dedinčania sa na ňu dívajú ako na podozrivý úkaz. Etero má totiž najradšej samotu. Miluje rieku, koláče a černičie, ktoré jej boli po celý život rodičmi, spolužiakmi, kamarátmi aj milencami. Nikdy sa nevydala, nikdy nespoznala muža, nikdy po žiadnom netúžila. Všetko sa ale obráti hore nohami, keď nečakane zatúži po ženatom Murmanovi... Opätovaná láska je prísľubom nového šťastia. Ale stojí to Etero naozaj za to, aby kvôli nemu opustila to staré? Elene Naveriani vo svojej netradičnej romanci Drozd v černičí spája Kaurismäkiho komiku s vážnou tvárou a melanchóliu svojho krajana Otara Ioselianiho. (Filmtopia)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (7)

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Příběh ženy, která ví co chce, a jejíž povaha se vymyká chápání místní komunity. Než se její zajety život změní... Skvělý výkon hlavní herečky. ()

Reklama

Swannie 

všetky recenzie používateľa

Tento film je vlastne o tajnej láske dvoch ľudí, tak ako mnoho filmov. Ale nenechajte sa pomýliť obsahom, ktorý znie ako totálne klišé. V tomto filme totiž nie je Margot Robbie alebo Zack Efron. Nie sú tu krásne, vyšportované postavy a romantická hollywoodska atmosféra. Táto snímka ukazuje prirodzenosť rozkysnutého tela, tvrdosť dedinského prostredia a nevyspytateľnosť života. Tempo filmu je pomalé, no ak si vás získa, oplatí sa vydržať do konca. Je to nesmierne obyčajné, jednoduché a reálne a práve týmto prístupom pre filmový priemysel až výnimočné. A práve v tom je čaro celej nepoetickej poetiky tohto filmu. Ozaj ma to prekvapilo a emočne zasiahlo. Dajte tomu aspoň šancu a uvidíte sami :) (Art Film Fest Košice) ()

Pignon 

všetky recenzie používateľa

Pokud se přenesete přes úvodní sex dvou zralých ostružin, budete se postupně dostávat do formy a poetiky tohoto kouzelného filmu. Kolik jenom lidí toto zažilvá a přesto dokáže film takové téma naplnit. 28.4.2024. ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Poté, co téměř padesátiletá žena málem zemře, rozhodne se přijít o panenství. V srdci svobodné a bezdětné ženy tak zažehne jiskra, jež může stejně dobře intenzivně vzplát jako uhasnout, kdykoliv bude touha po svobodě silnější než láska. Uhrančivá studie života absolutně obyčejných lidí, jejich každodenních životů, snů a tužeb je dokonalá ve své jednoduchosti. Nebojí se ukázat nahotu a intimitu lidí, které asi nahé vidět nechcete, ale v tom je právě krása a kouzlo celého filmu. A já vlastně hlavní hrdinku chápal, protože sám mám podobnou povahu a dost možná jsem koukal na vlastní budoucnost, takže o to více zajímavé či znepokojivé mi to připadalo. A prostředí, kde se film odehrává, totiž zapadlá gruzinská vesnice, to je už jen takové zajímavé dotvoření mého výsledného dojmu z filmu, který je více než kladný. A ten konec, to byla opravdová lahůdka. [29. Art Film Fest Košice] ()

Galéria (10)

Súvisiace novinky

Art Film Fest 2023

Art Film Fest 2023

16.06.2023

29. ročník festivalu Art Film Fest sa bude konať v dňoch 16. – 23. júna 2023 v Košiciach. Art Film Fest vo svojom programe ponúka mnohostranný priestor pre prezentáciu diel najnovšej svetovej… (viac)

Reklama

Reklama