Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Jean-Claude Van Damme se v poslední době ukazuje v plné síle. Peklo sice není tak výjimečně povedené jako Po smrti, přesto však hravě překonává některé mistrovi konci. V tomto snímku jde hlavně o ránu pěstí a efektní souboje, přesto však zůstává spousta místa na dramatickou vatu, které je tu ovšem využito opravdu dobrým způsobem (vozíčkář, znásilnění, motiv odcizení, spoluvězeň...) využito. Samotné souboje, číli hlavní tažný (!) motiv však nepůsobí příliš věrohodně, přesto se jim daří splňovat svůj účel. Slušný film, kterému chybí zejména vyšší tempo a méně náhod. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Peklo je na beckove Van Dammovske pomery zas iba priemerny film! Jasne, ze tu mame slabucky scenar a reziser Ringo Lam tiez nie je ziadna slava /pokial mi je znamo/. Film ale od odpadu zachranuju zaujimave suboje v base a dej. Logika tu dost kriva /po celodennej praci na stavbe ma Van Damme na sebe ciste vyprane oblecenie, LOL/, dokonca sa vo filme objavila akasi filozoficka rovina, ktorej vsak zrejme ani reziser Lam ani Van Damme poriadne nerozumeli. No nic to, zas dalsi podpriemerny film, nic viac, a nic menej 24 % ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo? Van Dammove Vykúpenie (z väznice Shawshank)? V porovnaní s jeho filmami z posledných rokov to však nie je až také hrozné. No stále je to len béčko, ktoré sa hrá na vážny film. Jediné, čo nie je bečkové, je réžia Ringo Lama. A určite poteší aj vidieť, ako to konečne raz poriadne schytá aj Van Damme. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Světe div se, ale vzniklo opravdu zajímavé vězeňské drama v hlavní roli s Van Dammem. Žádné rotačky, kopy a chvaty, ale pořádný mužský souboj, kteý bolí na obou stanách. Příběh se vyvíjí celkem pochopitelně a prozřetelně, co je však nové, je herecký přístup Van Damma, který konečně nepředvádí machra, ale hraje zcela prostého a obyčejného chlápka, který se umí pořádně rvát. Velmi kvalitní vězeňské drama. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)

Reklama

Reklama