Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pro me zklamani, cekal jsem od toho dalsi Van Dammuv film, kterej sice nebude mit zadnej kloudnej pribeh, ale za to tam Van Damme vsem nakope prdel, jenze tady se snazi hrat a stejne tak i film ma mit nejakej poradnej dej, jenze neco podobnyho uz bylo ve vykoupeni z veznice shawshank, pulnocnim expressu nebo v Motylkovi, teda az na ty zapasy a bylo to zpracovany daleko lip a co se tyce tech zapasu, tak ty me zklamaly asi nejvic, nejsou tady zadny kopy nebo nejaky bojovy umeni, tady se proste jenom rvou, asi aby to vypadalo vic jako vezensky prostredi, ale tema soubojema to rozhodne nevylepsili vypadaj spis trapne, to bych jim jeste odpustil u normalnich souboju mezi veznema, ale kdyz to samy dela i zarostlej Van Damme tak to uz ne, to proste nejde a uprime receno me to pekne nasralo. Celkove vzato je to dejem asi jeden z nejlepsich filmu van Damma i když už to bylo v jinych filmech, ale ty souboje jim proste nemuzu odpustit a proto jenom slabší 3* ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Svatá prostoto... Bulhársko-emerická rádobydrámakční spatlanina na otřepané téma, tentokráte navíc s (ú)tr(a)pným mudrováním o filozofii msty a blablablabla... :o) - - - P.S. Když už - tak nemá někdo přehled, v kolika VanBlábolech zhyne hrdinovi v úvodu manžellka? To už je ale fakt otravný klišé... :-( ()

Reklama

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

haha...takt toto bolo proste krasne stare dobre kvalitne vandammovske becko, ake sme milovali za zlatej ery akcneho zanru...Van Damme KONECNE v plnej forme, pseodomoralisticke zvasty z ust cernoskeho zabijackeho spoluvazna, zrejma inspiracia kultovou Vranou ("Niektori ludia veria,ze sa po smrti vratia ako mory" hahaha), srdcervuca hudba, vaznetvariaci sa pribeh, ruske vezenie...no povedzte...da sa tomu vobec odolat??? ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

KRIMINÁL+NEPORAZITEĽNÝ Podobne ako pri LEGIONÁROVI sa Van Damme pokúsil o vážnejší film, kde je akcia podriadená prostrediu a nie naopak. Výsledok je rovnako rozporuplný, ale pozerá sa na to celkom dobre... Na Slyho väzenskú drámu to nemá hĺbku, na Snipesovu návšetvu za mrežami tomu chýbajú priamočiarešie bitky... Vyzerá to však, že Van Damme sa postupne (opäť) stáva stávkou na béčkovú istotu... ()

Hunt odpad!

všetky recenzie používateľa

HUDBA: Alexander Bubenheim; Nevykreslene charaktery, změny chovaní postav zcela neduveryhodne, scénář nudný, křečovité herecké výkony... "Replikant" od Ringo Lamy byl sice jeste horší, ale "Peklo" je prostě ztráta času, raději se znovu podívejte na "Kriminal", je to v zásadě to samé, ale o nějaký ten bod lepší. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)

Reklama

Reklama