Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k niektorým recenziám som sa na tento film celkom aj tešil, aj keď predsa len vo mne hlodali pochybnosti. Mal som pravdu a po pravde, keby nebolo gumovej tváre Jima Carreyho, tak by sa ani nebolo načo pozerať. Mdlú zápletku však ani jeho grimasy nezachránili. Zápletka by nemusela byť zase tak zlá. Sľubuje komédiu, ktorá sa však neudiala. Zasmial som sa tak 2x. To je tak asi všetko. Cítil som z toho až prílišnú snahu o to, aby daný moment bol naozaj vtipný a výsledok vyznieva dosť kŕčovito. Aspoň že sa ako vždy dalo dívať na krásnu Téu Leoni a tak sa pri tomto filme dalo aj vydržať. ()

Magneto 

všetky recenzie používateľa

Obrovské sklamanie!!! Z trailerov bolo cítiť brutálnu Carreyovku so všetkým čo k tomu patrí ale v realite je to úplne inak...Celá atmosféra filmu je nemastná neslaná,nevedel som či sa mám smiať,alebo skor uvažovať o dosledkoch psychického zrútenia na ľudské konanie.Toto nieje komédia ako by ste čakali.Pár úsmevných momentov sa nájde,ale potenciál to malo tisíckrát lepší...Škoda ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Dick Harper (Jim Carrey) je po mnoha letech povýšen na víceprezidena společnosti Globodyne. Bohužel ihned poté je společnost vytunelována jejím majitelem (Alec Baldwin), a spousta zaměnstanců (včetně Dicka) přijde ze dne na den o práci. Bohužel, tím že byl Dick chvíli před tím jmenován do perspektivní funkce, dala jeho žena také výpověď a domů si nakoupili spoustu nových věcí, čímž si vyčerpají jakékoliv finanční rezervy. Po mnoha pokusech najít si jinou práci Dick zjistí, že nejsnadněji vydělané peníze jsou peníze, které vydělal někdo jiný. Po několika nezdačených pokusech se spolu se svojí manželkou stávají v tomto oboru přeborníky, ale jedna věc jim ke štěstí chybí - pomstít se majiteli Globadynu, který všechno toto způsobil ... Nutno přiznat, že ačkoliv celý film je o Jimu Carreym, tak vůbec nejde o nějakou ztřeštěnou komedii typu Ace Ventury či Blbý a blbější. Naopak jde o vcelku příjemnou komedii, která si střílí ze současného stavu společnosti a afér typu Enron, ale zároveň - v druhé polovině si bere příklad z gangsterek typu Bonnie a Clyde. Malá role Aleca Baldwina (obtloustlý a zarostlý majitel Globodyne) taky potěší, jako by mu byla role psaná na míru. Protě lepší průměr, žádná oskarovka ale na pobavení tak akorát... ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Soudě dle původního názvu, cílem filmu bylo hlavně diváky pobavit. To se mu celkem úspěšně daří, i když vážněji míněných momentů je tu také hodně. Hlavní herecká dvojice Jim Carrey a Téa Leoni vypadá dohromady báječně a nejspíš se při natáčení slušně bavila. Přesto mám takový divný pocit, že nechybělo moc a mohli natočit opravdu vynikající komedii, tahle je jenom solidní. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama