Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Hovor mi Jack.“ – „Podobne.“ Dnešným mladým sa ťažko vysvetľuje, že boli doby, kedy bol Jim Carrey boh. Jeho filmy boli kasovými trhákmi na celom svete (MASKA, BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 - 2, BATMAN NAVŽDY), pretože nasadil brutálnu komiku, akú proste nikto iný v Hollywoode nebol schopný ponúknuť. OPRAVÁROM v roku 1996 prišiel zlom – na jednej strane získal rekordný honorár 20.000 000 dolárov za film, ale zároveň sa začal zosúvať z divákovej priazne. O čo úžasnejší bol v dramatických rolách (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI, MAJESTIC, VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE), o to smutnejší bol pohľad na jeho čoraz kŕčovitejšie návraty k situačnej komike, z nich zďaleka najlepším bol vyložene priemerný BRUCE, VŠEMOHÚCI (prípadne šialený GRINCH). FINTY DICKA A JANE nakrútil režisér výbornej sci-fi paródie GALAXY QUEST, napísal ich Judd Apatow a Carrey okrem titulnej úlohy vzal i produkciu (s Brianom Grazerom, dvorným partnerom Rona Howarda – APOLLO 13). Ich film sa bohužiaľ naťahuje ako sopeľ. Mala to byť satira? Heist movie? Ak to druhé, ťažko znechutenému divákovi vysvetlíte, prečo k prvému prepadu dôjde tak neskoro. Scenár je slabý a dialógy také priemerné, aká priemerná vždy bola Téa Leoniová. Jim začína byť v scénach á la „opitá bábka“ trápny. ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Asi bych nenašel nic, co by mi vadilo. Ale stejně tak si nevybavím nějaký super fór, nebo scénu. Přesto jsem se bavil o dost víc, než včera s Englishem. Je to tím, že Jim i Téa byli fajn, děj nebyl předvídatelný a přestože je od první chvíle jasné, že jde o potrhlou komedii...není to hloupé. Vlastně je to v rámci žánru vkusné až moc. ()

Reklama

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

Vtipná a místy pěkně kousavá kritika moderního "amerického snu" na pozadí vcelku podařené komedie. Výborný Jim Carrey opět řádí jak černá ruka a potvrzuje, že v Hollywoodu není a zřejmě ani dlouho nebude většího komediálního talentu (pánové z Frat Packu prominou). Téa Leoni drží krok s hlavním hrdinou víc než dobře a v šílených eskapádách svého manžela často překonává. Pravda, není to nějaká kulervoucí taškařice, ale já jsem se docela příjemně bavil a jako oddechovku na sobotní odpoledne bych se nebál tuhle rodinnou komedii komukoliv doporučit. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Když může Enron, my můžeme taky.. Čekal jsem, že konzervativnější Parisot udrží Rubberface Jima na uzdě a taky že jo, ale na celkové soudržnosti jde poznat, jak intenzivně se přepisovalo a přetáčelo a opravdu vtipné momenty se scvrkly jen do jednoho (hláška Baldwinova asistenta při lovu kachen). Nejsatiričtější na téhle satiře o poruchách amerického snění je Carreyho gáže.. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Já nevím ... v podstatě mi Jim Carrey vyhovuje daleko víc ve svých umírněných rolích, protože zvířecího detektiva a blbce blbého jsem poslala do kytek už při prvním shlédnutí. V podstatě mi na tomhle filmu nic nevadí, má krátkou stopáž, je celkem vtipný, má sociální zabarvení a naučnou pointu. No budiž, přesto je to kus, který si asi znovu nepustím, protože mu pro atraktivnost něco chybí!??? ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama