Reklama

Reklama

Dům běsů

  • Thajsko Home for Rent (viac)
Trailer

VOD (1)

S manželem se rozhodla pronajmout svůj dům. Ten se ale od podnájemníků nechá zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku, a ona ji teď musí ochránit. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Z thajských hororů, potažmo duchařin, nebývám většinou dvakrát odvázaný. Snad i proto mě tentokrát S. Sakdaphisit příjemně překvapil. Mix duchařiny, čarodějnického hororu a motivu panenek je i přes svoji délku napínavý a atmosférický. Diváka lačnícího po rychlé akci asi možná začne nudit střídání časových rovin, kdy se zčásti dívá dvakrát na jedno a to samé, byť většinou z jiného úhlu pohledu. Získává ale při tom další vysvětlující informace tak, aby všechny kousky do sebe na konci zapadly. Uvítal jsem absenci laciných lekaček doprovázených výstřely z děla. Stačí křik havranů, cinkot zvonků, zrychlené bubínky nebo rituální zpěv! Film není brutální z hlediska gore, ale na krev dojde několikrát. Penpak Sirikulová v roli tajemné paní Ratree byla chvílemi tak démonická, že vidět ji jako dítě, dostanu psotník a do rána neusnu. Bouře, vzývání a odrazy v zrcadle. Možný spoiler - šťastný konec nečekejte. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bol fakt horor... a nemyslím to ako kompliment. Postavy sú tak nesympatické a do takej mierny hysterické, že po polhodine som mal toho plné zuby. Žiaľ, čakala ma ešte hodina a pol toho istého. Miestami to bolo až parodické: každých pár minút začala hučať „satanská hudba“, do toho postavy vrieskali, kričali, revali alebo sa „len“ hádali, plakali a chytali brutál hysterické záchvaty. Atmosféra je pritom „fajn“ temná a niektoré scény znepokojivé, ale ťahalo sa to ako sopeľ, nezaujímalo ma to, mnohé scény sa odohrávali v tak hustej tme, že som poriadne nevedel, na čo sa dívam. Fakt som myslel, že ma trafí šľak. Hovoriť o tomto, že to vzniklo podľa skutočných udalostí, je fakt nesmierne hlúpe. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Mám už od Thajska hororovo niečo napozeraného, ale okrem niektorých výnimiek, sú to len horory priemerné alebo aj podpriemerné. Tak som pristupoval k tomuto filmu obozretne, ale už hodnotenia mojich oblubencov napovedali, že sa nemám čoho obávať a to sa stalo aj skutočnosťou. Mňa je už ťažké niečím zaujať alebo prekvapiť a skoro vždy sa mi pri novom horore vybavia podobné filmy a tu príbehovo som si spomenul na môj obľúbený The Skeleton Key a naozaj mal s týmto filmom viacero vecí spoločné. Silným hračom vo filme je príbehová stránka, najprv sa zdá byt divná, ale ako náhle sa začne vracať do minulosti, všetko je pekne divakovi vysvetlené a pri konci už príde aj na hororovú stránku. Film je tajomný, potom napínavý, má i niečo z atmosféry a niektoré tie rituály  s kŕdľom vrán boli ešte aj temno strhujúce. Herci hrali užasne a aj keď pointa sa da uhádnuť o čosi skôr od jedného momentu film neskutočne hustne v napätí a pútavosti. Tak tento okultistický horor z Thajska mi veľmi sadol a až takú paradu som nečakal, silné 4*. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Matka sa snaží zachrániť svoju dcéru pred podivným kultom, ktorý potrebuje jej telo. Manžel jej však nebude oporou ani omylom, ten v tom totiž lieta taktiež. Prekvapivo kvalitný prevteľovací horor, v ktorom sa postupne vysvetľuje motivácia postáv a všetky kúsky skladačky do seba pomaly zapadnú. Treba sa však zmieriť s tým, že nie všetko sa vysvetlí hneď, takže budeme skákať v deji. Je to síce viac originálne a zaujímavé ako vyložene desivé, ale bolo vidno, že režisér vie, čo robí, jeho technická zručnosť a práca s postavami je na veľmi vysokej úrovni, a v porovnaní s predchádzajúcimi duchárinami by som tento film zhodnotil ako jeho najlepší. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Přijde mi, že duchařský horory z asijských zemí jsou v posledních letech na jedno brdo. Tenhle thajskej hororovej zářez se ale nejenom povedl ale je taky celkem originální. Jde o zdařilé propojení duchařiny s čarodějnickým hororem. Navíc je to napínavý a řádně atmosferický. Velkým plusem filmu je bezesporu i to, že nestaví na laciných a častokrát nefunkčních lekačkách(chcete-li Jump scare). Za sebe můžu jen DOPORUČIT... WO-JE WO-JU PU-NA ČA-RA ... 4hvězdy ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (1)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, pričom pri produkcii sa spolupracovalo so spravodajským oddelením a Asociáciou kriminálnych reportérov a fotografov Thajska. Tí zhromaždili všetky súvisiace prípady a rozvinuli ich do filmového scenára. (Arsenal83)

Reklama

Reklama