Reklama

Reklama

Klasické spracovanie príbehu šerifa Wyatta Earpa, jeho priateľa Doca Hollidaya a ich legendárnej prestrelky s gangom Clantonovcov v meste Tombstone. Wyatt Earp (Burt Lancaster) je zástupca zákona, Doc Holliday (Kirk Douglas) je bývalý zubár, teraz hazardný hráč s povesťou zabijaka. Napriek tomu sú priatelia, ktorí si navzájom v minulosti zachránili životy. Jedného dňa dostane Wyatt telegram od svojho brata Virgila, ktorý je šerifom v meste Tombstone. Má veľké problémy s rančerom Ikeom Clantonom, zlodejom dobytka, ktorý si však dokáže zaplatiť, aby bol zákon na jeho strane. Ale nie všetci muži zákona sa dajú kúpiť a tak všetko speje k situácii, kedy sa proti sebe postavia na jednej strane bratia Earpovci a Doc Holliday a na druhej strane Clantonovský gang. Ich legendárna prestrelka bola predobrazom mnohých filmov, medzi nimi napríklad Wyatt Earp s Kevinom Costnerom v hlavne úlohe, či Tombstone, kde ústrednú dvojicu stvárnili Kurt Russell a Val Kilmer. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Na to, že to je z roku 1957, tak to má fakt dobrou grafiku. I když teda nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na nějakou zremastrovanou verzi. Každopádně jedná se o velmi kvalitní western, je to prostě ten klasickej dobrej westernovej film. Líbil se mi příběh šerifa Wyatta Earpa a střelce Doca Hollidaye. Především Kirk Douglas byl ve své roli fakt dobrý. Jó Kirk byl pan herec. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moj prvy film o Wyatt Earp-ovi a zaroven treti film rezisera Johna Sturgesa /Sedm Statecnych/. V tomto filme strhnu vsetku pozornost na seba hlavne Kirk Douglas /Ace in the Hole, Spartacus/ a Burt Lancaster, ktori hraju jako odusu. Vela sa keca, ale to absolutne nevadi, lebo zaverecna prestrelka to bohate vynahradi. 72 % ()

Reklama

666teen 

všetky recenzie používateľa

Bylo, nebylo, jednoho krásného dne na Divokém západě po sobě devět chlápků 30 vteřin střílelo. Výsledek? Tři mrtví, tři zranění, vypáleno cca 30 kulek. To je všechno. Zdá se vám to jako látka na dvouhodinovej biják poněkud řídké? Kdepak, tohle je jenom jeden z mnoha filmů o oné lapálii v Tombstone. Jeden z lepších. Nechápu, proč má zrovna tahle epizodka pro Američany takovou ikonickou hodnotu. ()

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Každý film o legendě jménem Wyatt Earp si příběh poupravil, ale tento nejvíc a to se mi moc nelíbilo. Jamese Earpa zabili a využili jako spouštěč k přestřelce u O.K. Corral, a tam to také definitivně vyřešili. Ale po O.K. Corralu toho bylo ještě moc a rozhodně to tím neskončilo, takže je ta přestřelka vlastně totálně fiktivní stejně jako smrt Jamese Earpa. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mnoha verzí příběhu o bratrech Earpových a jejich boji za spravedlnost. Tento příběh se věnuje převážně Wyattovi a přidává do hry zabijáka Doca Hollidaya. Nejedná se o špatný western ale tempo je dost vláčné a poravdě se zde vyjma závěrečné přestřelky mnoho neděje. Ale herci v čele s Kirkem Douglasem zachraňují film před nudou. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (24)

  • Herec Burt Lancaster urobil vo filme všetky svoje kaskadérske kúsky. Týmto využil svoju obratnosť ako akrobat, ktorým bol, kým sa stal hercom. (Reverse01)
  • Herečka Jo Van Fleet potrebovala pomoc, aby sa dostala do postavy týranej ženy. Požiadala Kirka Douglasa, aby ju udrel do tváre. Kirk tak nakoniec aj urobil. (westerns)
  • Většina filmu byla natočena v areálu slavného "Starého Tucsonu" (kde bylo natočeno mnoho westernů, mimo jiné také Tombstone), který se nachází nedaleko od skutečného Tombstone. Pro scény odehrávající se na hlavní ulici bylo použito město Fort Griffin v Texasu. Některé další scény z Tombstone se natáčely v jižní Kalifornii na ranči Paramount, kde se později točil také televizní seriál Bonanza. (liquido26)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Rhonda Fleming

Zemřela herečka Rhonda Fleming

17.10.2020

Ve věku 97 let zemřela v kalifornské Santa Monice herečka Rhonda Fleming. Zprávu médiím předala její asistentka Carla Sapon. Hvězda Hollywoodu 40. a 50. let, později filantropka a výrazná tvář boje… (viac)

Reklama

Reklama