Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Western
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Seznam Adriana Messengera

Seznam Adriana Messengera (1963)

Týmto filmom ma John Huston totálne dostal.Keď som prvý krát uvidel herecké obsadenie,híkal som ako somár pri koryte.Samozrejme som netušil,čo ma čaká a dodnes som tak celkom nepochopil,o čo že to majstrovi vlastne šlo. Tiež som váhal, či sa mi film páči,alebo ho s napätím sledujem len preto,aby mi náhodou neušla niektorá z veľkých hollywoodskych hviezd, ktoré mi boli sľúbené.A tiež som sa na konci šialene rozosmial.Behom chvíle som mal jasno v tom,že akokoľvek zmiešane som o filme zprvu zmýšľal,pre tú jeho neuveriteľnú recesnú hodnotu ho budem mať až do konca života rád.

Výstrely pri O.K. Corrale

Výstrely pri O.K. Corrale (1957)

Nie som žiaden presvedčený fanúšik westernov, dokonca ani tých klasických.To však nesmie prísť reč na Johna Sturgessa a jeho Výstrely v O.K.CorralJe to skoro také isté, ako keď niekto nemá rád romantické filmy, ale vždy si rád pozrie Prázdniny v Ríme,pretože proste nemôže inak.Ja som na tom podobne s Výstrelmi v O.K.Corral.Na jednej strane skvelý rejžo, na druhej Kirk Douglas, ktorého si od malička podvedome spájam s typickým prototypom filmového hrdinu,bez ohľadu na to,či ide o kladnú alebo zápornú rolu.K tomu ako čerešnička na torte skvelý Burt Lancaster,ktorého mám tiež maximálne rád,a to od doby, ako som prvý krát videl tento film.Z pochopiteľných príčin neuznávam žiadne iné filmy na tému Wyatt Earp,Tombstone a všetkého,čo s tým súvisí.

Spartakus

Spartakus (1960)

Spartakus bol moje prvé rande s geniálnym Stanleym Kubrickom.A musím povedať,že tie ďalšie,ktoré postupne nasledovali v ďalších rokoch môjho filmového dozrievania,sa mu už nevyrovnali.Spartakus pre mňa, možno z nostalgie,navždy zostane nielen najlepším réžijným počinom Stanleyho Kubricka,ale aj jedným z mojich najobľúbenejších filmov vôbec.Herecké kvarteto Douglas-Curtis-Olivier-Ustinov dáva tomuto famóznemu historickému veľdielu punc čírej dokonalosti,pri ktorého sledovaní už roky krochkám blahom.

Norimberský proces

Norimberský proces (1961)

Tak toto je pre mňa absolútny a ničím nedosiahnuteĺný top medzi všetkými drámami,aké kedy boli nakrútené.Zároveň je to film,ktorý som za svoj život videl toľkokrát, že si ani netrúfam odhadnúť presné číslo.Často si pustim len niektorú jeho časť,závisí od toho, na ktorý fenomenálny herecký výstup mám práve chuť.Montgomery Clift vedie,netreba asi vysvetľovať prečo.

Rozprávka na dobrú noc

Rozprávka na dobrú noc (1964)

Ak som niekedy videl milšiu a podarenejšiu komédiu,tak si na ňu nepamätám.Scéna,v ktorej David Niven mláti falošného mrzáka Marlona Branda palicou po nohách mi ešte aj po toľkých rokoch spôsobuje nutkanie močiť si do treniek.

Odtiaľto až na večnosť

Odtiaľto až na večnosť (1953)

Toto je proste Sinatrov film a jeho veľký comeback medzi hviezdy prvej hereckej ligy.Jeho rola je vedľajšia, ale čo by bol tento film bez neho?Len ďalšia skvelá dráma v portfóliu Freda Zimermanna s prvotriednym hereckým obsadením.Sinatra dal do filmu celú svoju dušu a je to vidieť. Som chlap a málokedy sa nechám dojať k slzám,Frankiemu sa to však podarilo.