Reklama

Reklama

Klasické spracovanie príbehu šerifa Wyatta Earpa, jeho priateľa Doca Hollidaya a ich legendárnej prestrelky s gangom Clantonovcov v meste Tombstone. Wyatt Earp (Burt Lancaster) je zástupca zákona, Doc Holliday (Kirk Douglas) je bývalý zubár, teraz hazardný hráč s povesťou zabijaka. Napriek tomu sú priatelia, ktorí si navzájom v minulosti zachránili životy. Jedného dňa dostane Wyatt telegram od svojho brata Virgila, ktorý je šerifom v meste Tombstone. Má veľké problémy s rančerom Ikeom Clantonom, zlodejom dobytka, ktorý si však dokáže zaplatiť, aby bol zákon na jeho strane. Ale nie všetci muži zákona sa dajú kúpiť a tak všetko speje k situácii, kedy sa proti sebe postavia na jednej strane bratia Earpovci a Doc Holliday a na druhej strane Clantonovský gang. Ich legendárna prestrelka bola predobrazom mnohých filmov, medzi nimi napríklad Wyatt Earp s Kevinom Costnerom v hlavne úlohe, či Tombstone, kde ústrednú dvojicu stvárnili Kurt Russell a Val Kilmer. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (118)

Mirokukii 

všetky recenzie používateľa

Příběh obeznamující diváka událostmi, jež zapříčinily vzniku asi nejpodivnějšího přátelství Divokého západu. Zubaře zabijáka se slavným šerifem. Vyustící až k nejslavněvnější přestřelce té doby. Jenže pozvolné budování hutnější atmosféry a napětí tu neplatí. Přesto film nenudí. U samotné přestřelky jsem jen čekal více podobností se známými fakty. Western táhne hlavně skvělé, ústřední, herecké duo Lancaster a Douglas. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Moj prvy film o Wyatt Earp-ovi a zaroven treti film rezisera Johna Sturgesa /Sedm Statecnych/. V tomto filme strhnu vsetku pozornost na seba hlavne Kirk Douglas /Ace in the Hole, Spartacus/ a Burt Lancaster, ktori hraju jako odusu. Vela sa keca, ale to absolutne nevadi, lebo zaverecna prestrelka to bohate vynahradi. 72 % ()

Reklama

Francek72 

všetky recenzie používateľa

Nie som žiaden presvedčený fanúšik westernov, dokonca ani tých klasických.To však nesmie prísť reč na Johna Sturgessa a jeho Výstrely v O.K.CorralJe to skoro také isté, ako keď niekto nemá rád romantické filmy, ale vždy si rád pozrie Prázdniny v Ríme,pretože proste nemôže inak.Ja som na tom podobne s Výstrelmi v O.K.Corral.Na jednej strane skvelý rejžo, na druhej Kirk Douglas, ktorého si od malička podvedome spájam s typickým prototypom filmového hrdinu,bez ohľadu na to,či ide o kladnú alebo zápornú rolu.K tomu ako čerešnička na torte skvelý Burt Lancaster,ktorého mám tiež maximálne rád,a to od doby, ako som prvý krát videl tento film.Z pochopiteľných príčin neuznávam žiadne iné filmy na tému Wyatt Earp,Tombstone a všetkého,čo s tým súvisí. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ke stařičkým westernům si v posledních týdnech hledám cestu v podobě pravidelného nedělního večera s ČT2 a ač je to pro mě žánr nepoznaný, docela si ty příběhy užívám. Přestřelka u ohrady O.K. je skvělý kousek. Ze začátku se sice nezdá, když tu milenka Doca začne předvádět neskutečný emocionální divadlo. Začne výhružkami, Doca kopne do prdele, že o něj už nemá zájem. Když Doc nehne ani brvou, tak mu začne brutálně lézt do prdele a když to Doca přestane bavit a milenka je úlisná, tak jí dá bez skrupulí po držce. Pak už se ale Kirk Douglas v roli Doca sejde s Burtem Lancasterem a jede chlapská zábava na plnej výkon a v tu chvíli jsem se bavil i já. Než teda do chvíle, než se zase objeví Docova milenka nebo jakákoliv jiná ženská. Ženský teda na tenhle námět štěstí neměly, jen co je pravda. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden zeJeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Prostě klasika. Krásný epický western s Burtem Lancasterem v roli šerifa Wyatta Earpa a Kirkem Douglasem coby hráčem a zabijákem Hollidayem, který šerifovi splácí dluh za záchranu života. Film sleduje epizody z barvitého života obou protagonistů a vrcholí přestřelkou bratrů Earpů a Hollidaye v Tombstonu s Clantonovými lidmi. Režii má John Sturges (Sedm statečných, Poslední vlak z Gun Hillu, Velký útěk) a je to dobrý a napínavý fim. Tak dobrý, že stejné téma v roce 1967 Sturges znovu otevřel ve svém rovněž nadprůměrném westernu Hodina pušek. Obdobný námět mají také westerny Tombstone (1993) a Wyatt Earp (1994). Patrně vítězství spravedlnosti u O.K.Corralu je pro Američany něco jako pro Rusy listopadová Říjnová revoluce. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=W5cZK_KtriM ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (24)

  • Herec Burt Lancaster urobil vo filme všetky svoje kaskadérske kúsky. Týmto využil svoju obratnosť ako akrobat, ktorým bol, kým sa stal hercom. (Reverse01)
  • Většina filmu byla natočena v areálu slavného "Starého Tucsonu" (kde bylo natočeno mnoho westernů, mimo jiné také Tombstone), který se nachází nedaleko od skutečného Tombstone. Pro scény odehrávající se na hlavní ulici bylo použito město Fort Griffin v Texasu. Některé další scény z Tombstone se natáčely v jižní Kalifornii na ranči Paramount, kde se později točil také televizní seriál Bonanza. (liquido26)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Rhonda Fleming

Zemřela herečka Rhonda Fleming

17.10.2020

Ve věku 97 let zemřela v kalifornské Santa Monice herečka Rhonda Fleming. Zprávu médiím předala její asistentka Carla Sapon. Hvězda Hollywoodu 40. a 50. let, později filantropka a výrazná tvář boje… (viac)

Reklama

Reklama