Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (Cinemart SK)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (148)

blackkocour 

všetky recenzie používateľa

Satan je věru moje nejméně oblíbená záporná postava, důvod vysvětlím. Rohatej nikdy nepřijde na natáčení včas, celou svou výplatu utratí za žhavou sýru, za ďábelské topinky a aby zaplatil alimenty Satanu Juniorovi, na to se nikdy nemá. Způsobí všem jen trable, panny po něm otěhotní s antikristem, potom zmizí a aby čert věděl, kde se jeho vocas zdekoval. Točí se neustále nové a nové pokračování, které kvalitou asi spadaj do kapes režisérů nebo amatérského komparzu [umělecky se tu ale někdo vyřádil, což cením..], Exorcisti jsou stejná pakáž.. jen tím krucifixem ladí noty elektrickými baskytary, a džemujou pekelný heavy metal. 666 it’s my Number.  ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ľudia, čo tu jebú plné počty, majú asi spomienkový optimizmus na pôvodné filmy, nevidím to inak. Hentoto je od začiatku predvídateľné vo všetkých smeroch a hlasoch. Príbeh o vyvolenej, jumpescary, záver, to všetko odhadnete po prvých dvadsiatich minútach a potom si už len odškrtávate svoje proroctvá. A nerozumiem, prečo šakal a nie kozel. A do toho všetkého to bolo neskutočne dlhé. Prvá polka až veľmi tlačí na lore a vybudovanie atmosféry a druhá polka kedy sa to môže rozbaliť, ide na prvú signálnu a je to len hnusné a "desivé" nie však v tom dobrom, hororovom slova zmysle. Len je to proste nechutné. A ešte je tam aj cirkev, ktorej jebe už kvalitne. Nenadchlo ma to tak, aby som zabrúsil k originálom. Lepšie 2 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

Reklama

DJ Rocco iNc odpad!

všetky recenzie používateľa

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

"… PRAVDA JE TAKOVÁ, ŽE CÍRKVE JSOU DVĚ…“  Na začátku jsem tak nějak rád, že to nevypadá klišoidně… Jenže ta předehra je kurevsky dlouhá! Vobčas se vyskytne dobrej nápad, ale moc mě to nebralo (spíš uspávalo!). Pravda, ten závěr je satanskej… (ale bude to stačit Antone Pavloviči?)       /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o prequel k „The Omen“ (1976) a jde o šestý film této série. 2.) Tvůrci se snažili vytvořit zvláštní atmosféru třeba tím, že dívky v sirotčinci mají kostýmy z 50. let. Většina oblečení je velmi lehká, aby navodila atmosféru „pohybu s větrem“. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Tie 3* tomu dám ale je to s odretými ušami. Niečím zvláštnym si ma ale film získal hneď od začiatku. Možno pomohlo že som si pozrel v rovnaký deň aj pôvodne dielo, celkovo si totiž myslím že ho treba vidieť ak chcete tento prequel doceniť. Možno som len po traileroch čakal väčší prúser, neviem. NTF hraje parádne, (to som nečakal vôbec) film si dáva na čas, vyslovene desivo nepôsobí skoro vôbec ale uznávam že sa tu dbá na atmosféru. Priame odkazy a záverečné prepojenie tiež potešilo ale poďme k negatívam. Cením že napriek jasne daným mantinelom kvôli existencii pokračovania skúša scenár prekvapiť, no najdôležitejší zvrat bol tak priehľadný až som sa chytal za hlavu. Ešte k tomu sa nás veľmi nešikovne snažia zavádzať, no proste katastrofa. Ja osobne som to prekukol hneď a iba sa ďalej utvrdzoval. Vizuál tiež trochu sklamal (až moc krát som si spomenul na druhú Mníšku) čo je škoda, zasadenie v 70. rokoch môže byť silný bonus, nestalo sa. No a úplný záver v podobe Hollywoodskeho priživovania sa na známej značke ani nejdem komentovať. Dúfam že nedostaneme množstvo nezmyselných spin-ofov. Ak máte radi Donnerovu klasiku, nečakajte zázraky. Toto je citeľne slabšie. Nahnevaný ale asi tiež nebudete. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (26)

  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama