Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Priamy prenos zo slávnostného udeľovania národných filmových cien Slnko v sieti... Národné filmové ceny Slnko v sieti sú ocenením najkvalitnejších filmov a tvorivých výkonov slovenskej kinematografie. Organizátorom a garantom cien je Slovenská filmová a televízna akadémia, ktorá združuje významné osobnosti slovenskej audiovizuálnej kultúry. Názov národnej filmovej ceny odkazuje na prelomový film československej kinematografie šesťdesiatych rokov a jedno z najvýznamnejších slovenských filmových diel vôbec, film režiséra Štefana Uhra Slnko v sieti. Slávnostný večer moderuje Bruno Ciberej. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Slovenské osraly, kde vyberajú víťazov zvyčajne spomedzi troch filmov, z toho dve ani nie sú slovenské, tentokrát nedopadli tak zle. Tých filmov bolo až 5. Povinná libtardská vložka sa dlho nekonala až prišla na pódium pani Wanda Hrycová s kostenými okuliarmi a začala vzdychať nad pandémiou aj vojnou na krajine. Všetkým vybehla slza a vybavené. Inak vyhrávali filmy, ktoré skoro nikto nevidel, najlepšia slovenská herečka je Maďarka, ale nič proti nej, najlepší herec tiež Maďar, z Ferencovej už robia slávnu speváčku, pritom ani šepkať nevie, ale hlavne, že je správneho pôvodu. Najtrápnejšie je, že sme takí úbohí, že cenu za najlepšieho herca v hlavnej aj vedľajšej úlohe musíme odovzdať tomu istému človeku... ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

..a ja som sa obával, že nebude komu tie ceny odovzdávať. A bolo, lebo sa tu minulý rok (2022) natočil film! To je, čo? Ako všetci vedia, volá sa Piargy. Ale aby som až tak neironizoval, zazneli tu aj názvy iných filmov (Svetlonoc, Čierne na bielom koni, Obeť, Plastic Symphony) a okrem pár dokumentárnych aj tri animované, ktorých ukážky dokonca vyzerali celkom pekne. Tak môj skepticizmus sa našťastie nepotvrdil, uff (utieranie čela). No aj tak bolo jasné kto si tie ceny poberie, keďže konkurencia takmer neexistuje. Potom ešte prišlo vystúpenie Jany Kirschner a to bolo ešte príšernejšie než by som čakal, takže som začal pozerať po dialkovom ovládači a  tento program som už (to je jasné) nedopozeral. Asi by som zdrhol zo všadial kde sa táto slovenská megastár objaví. Ja, tak tolerantný človek. ()

Reklama

Reklama