Reklama

Reklama

Démon vo mne

  • Česko Démon ve mně (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tínedžerka Sam sa zúfalo snaží zapadnúť v škole. Má problémy kvôli svojmu indiánsko-americkému pôvodu a želá si, aby mohla byť ako ostatní. Saminu neistotu ešte znásobuje zvláštne správanie jej najlepšej kamarátky Tamiry. Tamira sa zrazu každému vyhýba a neustále so sebou nosí zavretú prázdnu nádobu. V záchvate zlosti počas hádky Sam rozbije Tamirin pohár. Nevedomky tak uvoľní prastarú démonickú bytosť, ktorá unesie jej kamarátku. Sam je odhodlaná urobiť čokoľvek, aby svoju priateľku zachránila... Silu démona však živí osamelosť jeho obetí. Samina realita sa mení na desivé vízie a vrhá ju do hlbín šialenstva. Sam musí prijať svoj pôvod a dedičstvo, aby mala šancu prežiť... (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (52)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Síce by som bol veľmi rád, keby ma tieto démonické duchárske novinky dokázali aspoň občas vydesiť, ale nedarí sa. Pomaly dokonca začínam cítiť presýtenosť. Jedna z mnohých variácií na niečo, čo sme videli už mnohokrát predtým. Zmenila sa jedine kultúra a zaháňanie démona pomocou abrakadabra v indickom jazyku. Akurát úmrtí bolo minimum a akosi som sa neľakal. Vizáž démona výborná, no viac plusov som nenašiel. Mierne nadpriemerný a technicky zvládnutý duchársky teenagerský štandard s ničím navyše. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Od It Lives Inside som čakal skôr indie horror po vzore It Follows, ktorým sa chcel neznámy režisér zviditeľniť zaujímavým námetom a preukázať svoje režíjne kvality. Bohužiaľ to, že Bishal Dutta zakomponuje do filmu pár prvkov z indickej mytológie skutočne nestačí na kvalitný, ani originálny horor. V jadre sa totiž jedná v prvej polovici o priemernú ducharinu a v druhej, keď sa ukáže titulné božstvo/monštrum v plnej kráse gumovej masky zase o podpriemerný, neškodný monster horor, ktorý nestrhne ani dejom, ani žiadnym krvilačným dianím, ani pointou. Chabý pokus natočiť indie horor, ktorý však vo výsledku ponúka len Béčkový, podpriemerný monster horor. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Nový démonický horor měl potenciál díky netradičnímu Indickému Lóre, ale drží se zkrátka moc zpátky a je to bohužel i nuda. Ještě, že film vyšel o měsíc dříve, než má dorazit k nám do kin, protože tady bych peněz nejspíše litoval a to se trailer jevil poměrně creepy. Dá se říci ,že jde o démonický teen standard, který neurazí nenadchne, ale jak tam není ani Gore, tak je to pro mne zbytečná variace na 100x viděné bez inovativního přísunu a s minimálním diváckým zápalem. Příběh je klasický, rozbíhá se pomaleji, ale co by se dalo trošku vychválit je sympatická a milá hlavní hrdinka, přísun indické kultury a tradic a pěkný vzhled démona, kterého však ukážou až na konci a ten battle jsem jim však moc nežral. Kdyby šlo aspoň o Erko, tak věřím, že by to mohlo být zajímavější ( těch pár smrtí mohlo mít potenciál), ale s PG-13 ratingem to vychází vše tak nějak zbytečně. Za mne zklamání, jsou sice horší věci, ale obešel bych se bez toho. 4/10. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tak už mě to opravdu přestává bavit dávat šanci filmům, u kterých už předem vím, že pro mě nebudou stát za nic, což se mi za minulý rok dělo skoro pořád. Naštěstí mi moje intuice a dlouholetá zkušenost s čuměním na horory slouží dobře v tom, že většinou už předem vím, zda má cenu na ten film zajít do kina a utrácet za něj těžké peníze. V tomto případě jsem se opět nepletla a ač to mělo reklamu kupodivu slušnou, odolala jsem. It Lives Inside je totiž přesně to, co si můžete umět představit pod béčkovým multikulturním hororem ze středoškolského života s prvky mytologických motivů. Je to prostě nalajnované podle šablony a to včetně dialogů a není nic, co by hororového veterána mohlo překvapit. Plusové body tu přičítám hudebnímu podkladu a profesionálně zvládnutým efektům. Atmosféra se ale drží poměrně na uzdě a ten konec to zas celé zazdil. Já vím, že jsem s jednou hvězdou tentokrát asi fakt přísná, jenomže co dělat s filmem, na který zapomenete téměř okamžitě po jeho zhlédnutí? ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Už tu boli démoni zo všelijakých kultúr a videl som niekoľko aj z Indie. Tento film je remeselne na tom dobre  a dávkuje napätie celkom solídne. Najviac , ale čo sa mi páčilo, že démon vyšiel s faceom až na konci, dovtedy to bolo len na fantázii diváka, ale ani tu sa neubránili viacerým klišé a najväčšmi to bolo v podobe  napodobneniny Kayako a to som nepochopil, načo to sem mal za potrebu niekto drbnúť. Je to pri takýchto filmoch všade, ale pri indickej legende by som to nečakal, no tvorcovia filmu chceli asi byť in, no v mojom prípade to ešte viac pokašlali. Koncový démon je solídny, až tak efektné monštrum som načakal, len škoda, že bodycount nebol vyšší, mohlo to byť aj gore efektnejšie. Film nevystraší, ale v pohode plynie a má aj sympatické postavy a ako jedno hubka na večerne posedenie pri nejakom moku celkom postačí. Silné 3*. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa od 14. októbra 2021 v kanadskom Vancouveri. (Arsenal83)
  • Dutta čerpal inšpiráciu pre film zo svojej vlastnej skúsenosti z detstva, keď sa narodil v Indii predtým, ako sa presťahoval do Severnej Ameriky. Príbeh je ovplyvnený indickou démonickou mytológiou ako aj osobným príbehom od Duttovho starého otca. K filmu viac povedal: "Na jednej strane je to milostný list komunite a kultúre, ktoré ma vychovali, na druhej strane, je to vnútorná skúsenosť, ktorá je navrhnutá tak, aby vo svojich divákoch vyvolala rovnaký surový teror, aký vo mne vyvolali moje obľúbené hororové filmy.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama