Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě lesbické kámošky, které se na své střední škole cítí vyřazené z kolektivu, si zarazily poslední hřebík do rakve své (ne)popularity, když autem zranily školního quarterbacka. A situace je tím horší, že k tomu došlo právě v roce, kdy mají jejich Vikings po dlouhých dvaceti letech konečně zase šanci na titul. Druhý den se k nim celá škola chová jak k prašivým, fotbalisti jim dokonce otevřeně vyhrožují smrtí, a tak PJ (Rachel Sennott) a Josie (Ayo Edebiri) vidí poslední záchranu v založení Klubu bojových sportů Rockridge High School. Nakonec se jich tam sejde dokonce osm holek, které se chtějí naučit sebeobranu (ačkoliv Josie s PJ v takové společnosti potajmu doufají i v první „zásun“). Jenže ona celá tahle akce nakonec přerůstá rovinu náročných tréninků. Holky v kruhu stejně postižených získávají sebedůvěru a navíc se z nich stávají skutečné kamarádky. Nic dobrého však netrvá věčně… (chamonix)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Zatiaľ čo sa film odohráva v súčasnosti, oblečenie a prostredie sú ladené do rokov sedemdesiatych. Okrem Tima (Miles Fowler), ktorý používa vyklápací telefón, tu nie sú žiadne smartfóny a mobily. (Arsenal83)
  • Marshawn Lynch si spočiatku nebol istý prijatím úlohy. Nakoniec to však bral ako spôsob, ako vyjadriť svoju ľútosť nad tým, že zle reagoval na svoju mladšiu sestru, ktorá sa priznala, že je lesbička na strednej. (Arsenal83)
  • Počiatočné návrhy scenára obsahovali scény, v ktorých boli PJ (Rachel Sennott) a Josie (Ayo Edebiri) poslaní do "militaristického výcvikového tábora" pre "nadržané dievčatá", tieto scény však boli odstránené kvôli slabej odozve na testovacích projekciách. (Arsenal83)
  • Seligman tvrdí, že čelila značným ťažkostiam pred natáčaním, počas procesu natáčania a strihania filmu, pretože mnohé štúdiá a ich pracovníci zavrhovali sexuálny a lesbický koncept filmu. Okrem toho niekoľko spoločností odmietlo uvádzať svoje produkty vo filme kvôli jeho údajne "urážlivému" obsahu. Následne projekt schválilo Orion Pictures, no mnohé školy odmietli dať kvôli obsahu k dispozícii svoje priestory na natáčanie. (Arsenal83)
  • Seligman uviedla, že obsadila Marshawna Lyncha na návrh producentky a šéfky Orion Pictures Alany Mayo, ktorá upozornila na jeho presvedčivý výkon v seriáli Murderville (od r. 2022), kde väčšina jeho partov bola improvizovaná. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans (Louisiana, USA) medzi 18. aprílom a 27. májom 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama