Reklama

Reklama

The Long and the Short and the Tall

  • USA Jungle Fighters

Britská jednotka je na misi v malajsijské džungli, a když zajme japonského zvěda, mají všichni rázem dojem, že je vyhráno. Netuší ale, že právě sklapla past. (Netflix)

Recenzie (4)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Tohle není vůbec hezký film. I když možná pod vlivem původní divadelní hry v něm není tolik brutality, kolik by si situace (a především účel tohoto vypravování, jedná se o protiválečný film) vyžadovala. Laurence Harvey podává neskutečný výkon, jeho příšernému dialektu ani zbla nerozumíte, ale za to co dělá, byste ho nejraději srazili pažbou do kolen. Podle mě výkon přinejmenším na nějakou nominaci (BAFTA, Glóbus, Oscar). Silný konec ještě vylepší dojem, takže si řeknete, ještě že jsme tam nemuseli být. Tip na noční Filmový klub ČT. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Je to tak, že v poli (no dobre, tu v džungli) sú si všetci vojaci rovní. Bez ohľadu na stranu, za ktorú bojujú. (Pozn.: Autor Netflix obsahu ten film isto nevidel.) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Jeden deň britskej jednotky v Juhovýchodnej Ázii počas 2. svetovej vojny môže byť zaujímavejší ako niekoľkotýždňové útočné manévre napr. vo vojne o Pacifik. Skvelá zostavička britských hercov na čele so stále ešte mladíkmi ako Harris, Todd a Harvey (ktorý sa mi nezmazateľne vryl do pamäte v Room at the Top), ale aj zvyšní herci nie sú do počtu a dobre vykresľujú rôznorodú zostavičku, v ktorej sa postavy nemajú problém obúvať nielen do kolegov a nadradených poddôstojníkov, ale aj do buranských Walesanov či jednoduchých Škótov. Subordinácia v jednotke dostáva zabrať a hoci by sa niektorí navzájom najradšej pozabíjali, všetci majú aj objektívneho nepriateľa a to ich chtiac-nechtiac núti k spolupráci. Chudák Todžo, toľko faciek neschytal ani od svojich veliteľov. Síce ide iba o štúdiovku, ale na štúdio sú "exteriérové" scény natočene celkom kvalitne a dostatočne dobrodružne. S gradujúcim záverom naberá film s jemne protivojnovým posolstvom na obrátkach. S pribúdajúcim časom ma film bavil viac a viac. ()

Reklama

Reklama