Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Hľadal som, čo nové tento film priniesol. Márne. Sean Penn mi pripadal kŕčovitý, Ed Harris je typologicky skôr vojak, než mafián a tak mi ostáva iba Gary Oldman, ktorý mafiánskeho magora zahral presvedčivo. Príbeh sa ničím nevymyká z rámca daného jeho predchodcami a na obdivovanie striekajúcej krvi pri záverečnej strieľačke som už starý. Aj tie tri hviezdičky som dal preto, aby som "milovníkom žánru" nepokazil skóre. ()

peteq 

všetky recenzie používateľa

Strhující drama z New Yorku,který nenechá nikoho klidným.Mezi zákoutími špinavých ulic, prostitutkami a gangstery se odehrává příběh této povedené krimi zápletky.Musím říct že jsem ji sice viděl až po shlédnutí klasik žánrů..ale i tak mě dostala do kolen.Sean Penn jako policajt a hlavně Gary Oldman v roli pološíleného alkoholika-starého kamaráda a gangstra jsou famózní!Závěr je zničující,prostě skvost který by neměl být přehlížen na poli tohoto žánru. ()

Reklama

sharky 

všetky recenzie používateľa

Příběh o jednom bývalém gangsterovi, jednom hodném gangsterovi a jednom zlém gangsterovi, o přátelství, o pomstě a jedné krásné dívce, která jakoby z oka vypadla Jenny z Forresta Gumpa:)...dost dobrý kus filmařiny po všech stránkách, výborná je hlavně závěrečná přestřelka říznutá slavnostním pochodem v den svatého Patricka. ()

Seti 

všetky recenzie používateľa

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

Lookass 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som od Philla Joanuoa čakal podstane viac, v žiadnom prípad nemožno hovoriť o sklamaní. Čo filmu bohužiaľ dosť citeľne chýba je spád, gradácie sa dočkáte až v poslednej štvrtine snímku. Film sa niekedy až priveľmi vyžíva v dialógoch, ktoré sú často krát bezpredmetné. A inak, dokonalá atmosféra Hells Kitchen sa musí dostať pod kožu asi každému o to viac tomu, kto ju zažil v skutočnosti. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama