Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Gazi 

všetky recenzie používateľa

Tenhle žánr patří mezi mé oblíbené a u tohoto filmu se navíc sešla skvělá partička herců v čele s Gary Oldmanem. Když Vám tvůrci filmu ještě přidají jednoduchý, ale podmanivý hudební motiv od E. Morricone a drsné prostředí New Yorku, tak není co řešit - pro milovníky gangsterských filmů téměř povinnost. Jen nechápu, kde se tento snímek skrýval, že jsem se němu dostal až po dvaceti letech od jeho uvedení!? ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Hľadal som, čo nové tento film priniesol. Márne. Sean Penn mi pripadal kŕčovitý, Ed Harris je typologicky skôr vojak, než mafián a tak mi ostáva iba Gary Oldman, ktorý mafiánskeho magora zahral presvedčivo. Príbeh sa ničím nevymyká z rámca daného jeho predchodcami a na obdivovanie striekajúcej krvi pri záverečnej strieľačke som už starý. Aj tie tri hviezdičky som dal preto, aby som "milovníkom žánru" nepokazil skóre. ()

Reklama

DannyBoy80 

všetky recenzie používateľa

65%. Průměr. Takových filmů už bylo hodně (Volavka, Krycí jméno Donnie Brasco) a všechny tyto byly kvalitnější. Penna mám hodně rád, ale tady ho Oldman přhrál o několik tříd. Děj je docela jednoduchý a proto dvouhodinová stopáž je na tento film moc, občas se to hodně táhlo. Každopádně závěrečná přestřelka je hodně efektní až přehnaná. Škoda mohlo to být o dost lepší. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sú také filmy: v čase vzniku oslavované, lebo napchané hviezdami a prinášajúce tzv. tému. Tu napríklad tému vernosti a zrady. Čo pochovať: priateľstvo z detstva alebo zločin? Ďalšou dilemou je svedomie trójskeho koňa, ktorý čím dlhšie pôsobí v nepriateľskej Tróji, tým intenzívnejšie sa začína správaním podobať tým, ktorých má zlikvidovať. Hranica medzi dobrom a zlom sa rozvoľňuje....Sú také filmy, ktoré s odstupom rokom pôsobia ako patetický gýč. Sean Penn miestami vyzerá akoby sa ešte nespamätal z rozvodu s Madonnou a Ed Harris by pôsobil dôveryhodnejšie za prepážkou v banke než ako lokálny šéf výpalníkov s násilnými sklonmi. Tieto veci začnú byť zrejmejšie s odstupom. Ale to už nikoho neserie. Lebo tieto typy trhákov nie sú určené na ovenčenie cenami, len potvrdzujú slová Lenina o filme ako najúčinnejšom nástroji propagandy. Nebol by to zadávateľ požiadaviek na vyznenie diela, aby nezadirigoval: Urobte drámu (aj citov) pre masy, no musí byť z nej zrejmé, že napriek pochybnostiam sú poliši tí správni chlapi, čo pliagu a mor zločinu krvavo strestajú! Aj keby malo ísť príbuzných vlastnej milenky. A švacnite tam scénu z kostola plus duchovné tliachy. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,911,542Tržby Celosvetovo $-║ Taký menoslov u filmu vidím vždy rád ale nemám rád keď sa len špacírujú po pľace bez toho aby niečo záživné ponúkli divákovi, strašná dejová sucharina, nehybná. Po prvej hodinke som bol taký znudení, že som to radšej vzdal. /20%/ ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama