Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešťastie pri výstupe na vytúžený vrchol pripravilo o život mnoho skúsených horolezcov... Jedným z nich bol i Royce Garrett (Stuart Wilson), otec talentovaných súrodencov Annie (Robin Tunney) a Petra (Chris O'Donnell), ktorého smrť však bola do istej miery dobrovoľná – obetoval sa totiž, aby jeho deti mohli žiť! Všetci traja viseli na jednom lane, ktoré však dokázalo udržať len dvoch dospelých ľudí a Royce veľmi dobre vedel, že tak či tak zomrie – no mal na výber, či so svojimi milovanými deťmi alebo bez nich... Kým Peter po tomto hrôzostrašnom zážitku úplne stratil radosť z lezenia po horách a nikdy si neprestal vyčítať otcovu smrť, jeho sestra sa lásky k horolezectvu nedokázala vzdať. Ba práve naopak, neustále čelí novým výzvam. Tou najnovšou je účasť v tíme známeho miliardára a dobrodruha Elliota Vaughna (Bill Paxton), ktorý plánuje mimoriadne nebezpečný výstup na druhú najvyššiu horu sveta K 2! O to nebezpečnejší, že dobytie vrcholu sa má uskutočniť v presne určenom čase, kvôli čomu kompetentní cielene klamú o skutočne hroziacich rizikách, len aby ich „misia“ bola korunovaná úspechom! Nuž a stane sa to, čo sa stať nemalo: tím pri výstupe zaskočí zlé počasie a jeho členovia ostanú zasypaní v jednej z trhlín v ľadovci! Jedine Peter sa, v snahe zachrániť sestru, odváži zostaviť záchranný tím zo skúsených, hoci ťažko zvládnuteľných horolezcov – a aj ich poriadne tlačí čas, pretože si každý jeden z nich bolestne uvedomuje, že ich zasypaní kamaráti môžu v takej treskúcej zime prežiť len pár hodín... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (375)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ nemáte nejaké maxi skúsenosti s horolezectvom (ako ja), tak filmu nemôžete až toľko vyčítať. Jednotlivé situácie a adrenalínové výstupy, alebo zostupy, nech sú natočené akokoľvek primitívne ma vždy strhnú a potom sa už len jemne usmievam na pokusom o dramatické situácie jednotlivých postáv a podarený boj o život. Aj keď na malom priestore. Primitivita postáv je zrejmá, cez to všetko 75%. ()

Torision 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád hory, nemám rád zimu a ani moc nemusím O'Donnella. Ale přesto se mi tenhle film líbil. Efekty byly fajn, když to mělo bejt napínavý, tak jsem fakt napjetej byl a všichni herci taky hráli fajn. Zejtra si na tenhle film sice ani nevzpomenu, ale to nic nemění na tom, že jsem se docela dobře bavil. Celkově je to zábava tak na tři a půl hvězdy, ale přikloním se ke čtyřem, hlavně proto, že Scott Glenn mi v tomhle filmu strašně připomínal Iggyho Popa. :) ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Pokud se rozhodnete nebrat tenhle film příliš vážně a pojmout ho jen jako odlehčenou, adrenalinovou a především vizuálně strhující podívanou, neměli byste být zklamaní. Aspoň já tedy tuhle roztomilou koninu děsně žeru, prostě nenáročná oddechovka jedoucí ve svižném tempu, nabušená horolezeckou akcí, nádhernými exteriéry, působivými triky a okořeněná velkou porcí nadsázky i humoru. Výrazně vyniká třeba v porovnání s jiným "kádvojkovým" filmem K2 z roku 1991. Několik dobrých hlášek ("Je čas probudit Indy!"), skvělá je postava buddhistického horolezeckého askety, zavilce a pomstychtivce Scotta Glenna (na buddhistu byl ale dost podivně fixovanej hledáním pomíjivýho těla svojí ženy), nezapomenutelné je i "zjevení se" jeho mrtvé ženy a jahůdkou na dortu je krvavá sněžná bóje. Nemám co vytknout, to znamená - bez nějakého falešného pseudointelektuálního upejpání - minimálně 90%! ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Pamatuju se, jak bývalý kolega- lezec přišel do práce, filmu se strašlivě vysmál, a tak mě odvrátil od návštěvy biografu. Od té doby jsem Vertical Limit viděl několikrát (teď znovu, když se název občas objevil ve spojení s aktuálně uváděným Everestem) a musím říct, že Campbell hraje s divákem poctivě: už od úvodního záběru okatě digitálního dravce dává najevo, že tohle nebude žádná historka založená na skutečných událostech, ale napínavé hollywoodské dobrodružství v umělohmotných kulisách (se S. Glennem coby přidanou hodnotou). ()

ProjectAlice 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sa mi veľmi páčil, navyše v nádhernom prostredí. Obsadenie tiež slušné. Tento film si rád pozerám znovu a znovu. Niektoré scény sú výborné ako napríklad pád lavíny a nieje nič napínavejšie ako chodiť na slnku s nitroglycerínom. Úvodná scéna je veľmi dôveryhodná a aj keď nemám strach z výšok, tak sa mi pri jednom momente zatočila hlava. Prvá polovica sa mi páčila o trochu menej. 90% ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (18)

  • Vo filme je možné zhliadnuť amerických výrobcov oblečenia a výstroje pre horolezectvo. Napríklad The North Face, Arc'teryx, Mountain Hardwear a Colleman. Ale je možné vzhliadnuť aj európsku značku, a tou je Petzl. (Jumar)
  • Vertical Limit označuje nadmořskou výšku nad 7300 metrů, kde kvůli řídkému vzduchu lidem hrozí při delším pobytu smrt. [Zdroj: měsíčník Cinema] (Locksley)
  • Jedným zo základných pravidiel bezpečného prechodu cez zľadovatené miesta je, že sa na spájacom lane viažu brzdné uzly, ktoré zabraňujú ľahké prekĺznutie lana po ľade, aby pád prvého lezca z hrany nestrhol aj toho druhého. (Jumar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené